Nyitás, fogadás

Markovits László, a Vasas SC elnöke, a MOB elnökségi tagja szerint az olimpiai bizottságnak vezetőségi ülésen kell foglalkoznia a Fővárosi Bíróság keddi döntésével, amellyel (Körösfői László beadványa alapján) első fokon megsemmisítette a sportszervezet szeptemberi, rendkívüli közgyűlésén született határozatot - közölte az MTI.

Mint köztudomású: a fórumon Schmitt Pál elnököt 69:69-es szavazataránnyal - három tartózkodás mellett - megerősítették tisztségében.

"Nem lehet a fejünket a homokba dugni és a pekingi felkészülésre hivatkozni. A sportolók ugyanúgy edzenek tovább, de ezt az ügyet kezelni kell, még ha csak elsőfokú döntésről van is szó - nyilatkozta Markovits. - Van egy ügy a MOB működésével kapcsolatban, tehát nem tehetünk úgy, mintha nem lenne. A megoldáshoz vezető első lépés az elnökségi ülés."

Ugyancsak a bírósági ítélettel kapcsolatos hír, hogy huszonöt volt válogatott röplabdázó - El a kezekkel Schmitt Páltól! címmel - nyílt levélben állt ki a MOB-elnök mellett, egyben felszólította Körösfői Lászlót, a sportági szövetség elnökhelyettesét, hogy "mondjon le minden, a sportban betöltött megbízatásáról".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.