"Blair-kabinet" a kormányfő mellett

Megalakult az új miniszterelnöki kabinet, és ennek részeként felállt a kormányfő új kommunikációs stábja Gál J. Zoltán vezetésével. A csapat szervezeti modelljéül Tony Blair kabinetje szolgált.

Miniszterelnöki kabinet segíti a kormány és a kormányfő munkáját március 19-étől. Gyurcsány Ferenc kabinetfőnöke Gál J. Zoltán, a kormányszóvivő április 2-ától Demcsák Zsuzsa. Danks Emese közös megegyezéssel, március 5-ével távozik a szóvivői posztról. A személycsere hivatalos magyarázata szerint a kormányalakítás óta megváltozott politikai klíma "politikusabb szerepvállalást kíván".

A kabinet politikai, stratégiai, elemző és kommunikációs műhely lesz. Élén a politikai irányítást végző kabinetfőnök áll, a szakmai, operatív irányításért szakállamtitkári rangban a kabinetfőnök-helyettes felel. A szervezet fölépítése Tony Blair brit miniszterelnök kabinetjének mintáján alapszik.

Az új szóvivő, Demcsák Zsuzsa (28 éves) közgazdász, másoddiplomás képzésen jogásznak tanul. Angolul, németül és olaszul beszél. Két gyermeke születése előtt újságíróként dolgozott, többek között a Magyar Televízió, a TV2 és az Echo TV munkatársaként.

A kabinetfőnök helyettese március 19-től Pimper Richárd (32 éves), aki eddig az Albacomp Számítástechnikai ZRt. vezérigazgató-helyetteseként dolgozott.

A miniszterelnöki kabinet stratégiai kommunikációs főigazgatója Baráth Péter (36 éves), Baráth Etele egykori tárca nélküli miniszter fia, aki agrármérnöki végzettsége mellett Franciaországban és Nagy-Britanniában kommunikációt és közgazdaságtant tanult. Jelenleg a Publicis Hungary Reklámügynökség ügyvezető igazgatója.

A marketingkommunikációs részleget Kirsch Zsuzsa (32 éves) irányítja majd, aki a McCann Erickson kommunikációs ügynökség kreatív igazgatója.

A miniszterelnöki kabinetben létrehozandó PR-igazgatói posztot Rózsa Gyöngyi tölti be. A tanári és újságírói végzettséggel rendelkező szakember a Lowe GGK kommunikációs ügynökség PR-igazgatója volt. A kormányzati kommunikációs igazgató Gyurkovics Tamás (33 éves), magyar-kommunikáció szakon végzett, és 2003 óta dolgozik a Miniszterelnöki Hivatalban. Kommunikációs igazgatóhelyettes. A miniszterelnöki programokért felelős vezető Teiszler Zoltán (29 éves) közgazdász, 2003 októbere óta Gyurcsány Ferenc titkára. A kabinet szakpolitikai igazgatója Tóth András (37 éves). Az Egyesült Államokban a kormányzati adminisztráció témájában tanult és szerzett mesterfokozatot. Jelenleg az IFUA Horváth and partners vezetési tanácsadó cégnél tanácsadó.

A csapat szervezésében komoly szerepet vállaló Szetey Gábor szerint a kiválasztottak ismert szakemberek, és nem kötődnek politikai csoportokhoz.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.