Reformtervek a csillagos ég alatt

- A határ a csillagos ég - így foglalja össze hitvallását az MSZP új platformja. A Magyar Progresszív Társaság - ars poeticájához híven - a Planetáriumban látta tegnap vendégül a miniszterelnök-pártelnököt. A vetített égbolt csillagképei közül Gyurcsány Ferencnek a "Nagy Kutyán" akadt meg a szeme.

- Ha az MSZP-ből ennyi nagykutya jött el, akkor itt biztosan történik valami - előlegezte meg a sikert az új platformnak. A vendégek listáján szerepelt ugyanis többek között Baja Ferenc, Kiss Péter, Ujhelyi István, Mandur László, Oláh Lajos és Veress József. A miniszterelnök arról beszélt: az, hogy most megalakult az MSZP egyik legnagyobb platformja, jelzi: egyre többen támogatják a párt politikáját és a progresszív változásokat. Pedig amikor Kolumbusz esküdözött, hogy a másik irányba is el lehet jutni Indiába, mindenki azzal vádolta, hogy veszélybe sodorja a legénységet és még Spanyolország urait is. Akadt azonban pár ember, aki kiállt amellett, hogy hajózzanak tovább az ismeretlen vizeken, és lám, felfedezték az Újvilágot. Gyurcsány is abban bízik: most ugyan számosan akarják, hogy Magyarország kullogjon csak vissza a reformok útján, de 2010-re azok lesznek többségben, akik szerint előre kell menni, akkor is, ha jön az óriási hullám meg vihar.

Ficsor Ádám, a platform vezetője, a földművelési tárca szakállamtitkára szerint a progresszív platform lényege, hogy a reformtámogatás nem jelenthet reformvakságot. Meg kell találni a magyar modellt, azaz hiba lenne egy az egyben külhoni szisztémákat átemelni. A változásoknak egy "felemelő, esélyteremtő struktúrává" kell átalakítaniuk a közszolgáltatások rendszerét, létre kell hozni a "jövő kerekasztalát" - tette hozzá.

Gyurcsány Kolumbusz felfedezõútjához hasonlította tegnap a kormány elõtt álló kihívást
Gyurcsány Kolumbusz felfedezõútjához hasonlította tegnap a kormány elõtt álló kihívást
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.