Orbánt nem zavarják az Árpád-sávok

Orbánt nem zavarják az Árpád-sávok

Orbán Viktor nem kér bocsánatot Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől, amiért azzal vádolta meg a rendőrséget, hogy politikai utasításra cselekedett - hangzott el a tv 2 Tények című műsorában tegnap este. A Fidesz nagygyűlésein is megjelenő árpádsávos zászlókról Orbán Viktor azt mondta: "az nem nyilaszászló, ez egy tévedés. A nyilaszászló az úgy festett, hogy az árpád-sávos zászlóba nyilaskeresztet rajzoltak". "Ilyen zászlót én nem látok ma a köztereken, ami nagyon helyes, mert egyébként szerintem ez bűncselekmény volna, önkényuralmi jelképet szimbolizálna" - tette hozzá. (MTI)

Pert vesztett a TASZ az NBH ellen

Első fokon elveszítette a közérdekű adatok kiadása érdekében indított pert a Társaság a Szabadságjogokért a Nemzetbiztonsági Hivatallal szemben a Fővárosi Bíróságon. "Ami nem titok, az is titok" - így kommentálta az ügyet Schiffer András, a szervezet szóvivője, aki elmondta azt is, hogy alapvetően a nemzetbiztonsági törvény felhatalmazó rendelkezésével van problémájuk, és emiatt az Alkotmánybíróságig is elmennek. (MTI)

A rezidensképzésről még nincs döntés

A rezidensképzés finanszírozásának új rendszerét 2008-ban vezetnék be. Az átalakítással a szaktárca azt szeretné ösztönözni, hogy minél több orvostanhallgató válasszon olyan szakterületet, amely most még hiányszakmának számít - mondta tegnap az Egészségügyi Minisztérium államtitkára. Horváth Ágnes közlése szerint arról sincs még döntés, hogy a hiányszakmának nem számító szakorvosi tanulmányokat milyen szisztéma szerint finanszírozza az állam. (MTI)

Területfejlesztési tanácsok - pénz nélkül

A Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács elnöke szerint üres a kassza, kiszolgáltatott helyzetükből csak a folyamatokat tudják nézni, azokba beleszólni nem. Gelencsér Attila szerint minden a régiókhoz került, még vis maior keret sem maradt a megyénél. "Nincs olyan forint ma, amiről a megyei területfejlesztési tanács döntene", sem pályázatokra, sem működési költségre nem biztosítanak forrást. (MTI)

115 szervezetet várnak a Civil Szigetre

Április 15-ig pályázhatnak a civil szervezetek a Sziget fesztivál keretében az idén 15. alkalommal megrendezendő Civil Sziget rendezvényeire. Ebben az évben 115 szervezet vehet részt a főleg fiataloknak szóló szabadtéri rendezvényen. (MTI)

Előléptették Kacziba Antalt

Kacziba Antal nyugállományú rendőr vezérőrnagyot nyugállományú rendőr altábornaggyá léptette elő Sólyom László köztársasági elnök február 15-i hatállyal - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság közleményében. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.