Megújul a Nemzeti Sport és az NSO

Megújult arculattal kerül a standokra február 25-én a 104 éves Nemzeti Sport, és a nyomtatott lappal párhuzamosan Magyarország egyetlen sportnapilapjának honlapja is új "köntöst" kap.

A váltás oka az, hogy bár a Nemzeti Sport szigorúan véve egyetlen, tehát közvetlen konkurencia nélküli szereplője a napilap piacnak, mégis az elektronikus sajtó meghatározó hírközlő szerepe, az internet széleskörű elterjedése, és a bulvárlapok egyre nagyobb sporttartalma miatt az utóbbi években jelentős, kiélezett versenyhelyzetbe került a termék. A váltás célja így nem lehet más, mint ami maga a sport eszmeisége - versenyezni az ellenfelekkel – olvasható a kiadó közleményében.

A Nemzeti Sport az elmúlt évek alatt számos apró változáson ment keresztül. A megújult Nemzeti Sport új, sokkal hangsúlyosabb, modernebb logóval jelentkezik, mellyel egyrészt hangsúlyozottabbá válik a 104 éves márkanév, másrészt modernebbé teszi címlapot. A belső oldalakon betűtípust váltás lesz. A szerkezet nem változik látványosan, továbbra is labdarúgás, csapatsportok, egyéni sportok, és sportfogadás tematikája marad a lapnak, de az olvasó jobb tájékoztatása érdekében három téma kiemelten lesz kezelve minden nap: "A Nap témája", "A Nap interjúja" és a "Fókusz".

A nyomtatott lappal párhuzamosan a www.nemzetisport.hu is új design-t kap, és tartalmilag is megújul.
A lap tartalma e-újság néven külön rovatként jelenik meg a site-on, azaz a váltástól kezdve megszűnik a lap ingyenes online elérhetősége. Az online tartalom teljesen elválik a print tartalomtól, hangsúlyosan sporthír-portálként üzemel, rövidebb írásokkal tájékoztatja az olvasókat a sportvilág híreiről a lehető leggyorsabban.

Juhász György, a Ringier Online diviziójának vezetője a NOL érdeklődésére elmondta, hogy mintegy négy hónapot vett igénybe az NSO megújítása, amelynek keretében a nyomtatott lap szerkesztői is megismerkedtek az online újságíras alapjaival. Az NSO egyébként a sporttematikában a vezető online hírforrás Magyarországon, és az utóbbi időben nem egyszer előfordult már, hogy az NSO egyedi látogatóinak száma meghaladta az adott napon a nyomtatott lapból eladott példányok számát."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.