Távolságdemonstráló gyaloglós tüntetés

Egy újpesti iskola elköltöztetése ellen tüntettek sétálva, így demonstrálva, hogy az alsósoknak nagyon messze esik az új iskola.

Az újpesti Szőnyi István Általános Iskola átszervezése ellen tüntettek pénteken. A kerület önkormányzatának szándéka ellen tiltakozó demonstrációval az érintettek azt az állítást akarták cáfolni, hogy az alsótagozatos iskolásaik számára kijelölt új iskola olyan messze esne a lakóteleptől, ahogy azt az önkormányzat illetékesei mondják.

Gubáné Csánki Ágnes, a IV. kerületi iskola igazgatónője az MTI tudósítójának elmondta, hogy azért szervezték úgy a tüntetést, hogy az alsótagozatosokkal átvonulnak az elé az általános iskola elé,  amelybe az önkormányzat beolvasztaná a Szőnyi István Általános Iskola teljes alsó tagozatát, hogy ezzel is bizonyítsák: az az iskola nem 10-20, hanem mintegy 40 percre van a lakóteleptől.

Hozzátette: a Szőnyi István Általános Iskola egy körzeti iskola, amelynek 345 tanulója közül nagyon sokan vannak, akik a  legrászorultabb rétegből kerülnek ki: a szülőknek pedig igenis számít, hogy az eddigi pár perc helyett ezután majdnem egy óra kell nekik, hogy gyerekeikkel eljussanak az iskolába.

Az igazgatónő elmondta, hogy az iskola nagyon szerencsés helyzetben volt, hiszen bölcsőde és óvoda is tartozik hozzá, bár külön vezetés alatt. Most ezektől is távolabb kerül az általános  iskola - tette hozzá.

Az igazgatónő szerint az iskola befogadóképessége a jelenleginek a duplája is lehetne, míg a Szűcs Sándor Általános Iskola, ahová át akarják szervezni őket - 102 százalékos telítettséget ér el, ha az alsótagozatosok átmennek. Tehát a diákok sokkal rosszabb körülmények  közé kerülnének - hangoztatta.

A szülők jövő hét keddre az önkormányzat elé szerveztek tüntetést, mert ezen a napon döntenek az iskola további sorsáról - tájékoztatott az általános iskola igazgatónője.
 
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.