Vissza a 80-as évekbe: E.Z. Basic

Sokan találgatják mi lesz a jövő zenéje. Persze ha valaki tudná már rég abba az irányba terelte volna karrierjét. Amíg nem jön új, addig a koncepció, hogy fejlesszük tökélyre azt a hangzásvilágot, ami már volt. Élesszük fel és vigyünk bele egy csipetnyi "mást". Ezt vallja az E.Z. Basic, bemutatták E.Z. to say című kislemezüket.

Budapesti srácokról van szó: Szarvas Árpád – gitár, ének, programozó frontember mellett a dobos Tóth András és a szintén programfelelős basszgitáros Pesztalics Dénes 2004 óta bejárta a főváros jelentősebb klubjait, mint például a Süssfelnap Tesco Disco rendezvényeit és a Kultiplex Beat club estjeit.

A Sziget Wan2 sátras bejáratott helyük sem elhanyagolható és miközben német és lengyel zeneéhes fülekre találtak a berlini Britpoparsenal (volt zenei portál) rendesen hízlalta a májukat. De ez csak a múlt. Kis vegyészeink egyre azon vannak, hogy kémcsöveikbe a legtökéletesebb arányban adagoljanak indie-pop, new-wawe, punkos, elektronikába hajló elemeket. Nevük, easy basic, minimalista hozzáállásukra utal és egyben visszanyúlás a nyolcvanak évek „három akkordért egy zenekart” punk hozzáállására.

Végighallgatva első kislemezüket, nem mondom hogy meglepetés ért, mert az Amber Smith-es vonalat követő, sok hangszert idéző enyhén melankólikus hangvételű anyag a február 9-i Süssfelnap-os lemezbemutatón élőben is bizonyított. Igényes zene, főleg, mert itthon is ritka olyan indie bandával találkozni, akik képesek egymástól megkülönböztethető, mégis egységet alkotó számokkal színpadra állni. Olyan dalokkal, amikben tényleg ott lebeg az a bizonyos másság illetve újítás és túlmutat a többi kortárs majmolásán. Érdemes megfigyelni a különbséget az egyenlőre háttérben mozgó Szarvas (E.Z. Basic) – Poniklo (Amber Smith) – Kőváry (The Trousers) triumvirátus kézzel fogható gitáros munkái, és néhány pózoló kollégájuk üres terméke között.
 
Legközelebbi E.Z. Basic koncert:
 
2007. március 2., péntek 
gumipop clubnight
live:
e.z. basic
 
After Music Club (VII. Nyár u. 6.) | 700 HUF 
 
 

E. Z. Basic - az együttes frontembere
E. Z. Basic - az együttes frontembere
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.