NagyBritmánia SUPERNOW!

A következő másfél hétben Magyarországra érkezik a szigetországi színházi kultúra kísérletezőbbik fele. Kiváló alkalom lesz belekóstolni, hogyan látja a világot néhány különleges műfajban, szokatlan színházi helyzetben gondolkodó brit társulat.

A Forced Entertainment Bloody Mess című darabja február 23-24-én, a Rotozaza magyar vendégszínészeket bevonó, improvizatív előadása február 26-28. között, a Gob Squad budapesti utcákon zajló videóutazása pedig március 2-3-án mind izgalmas élményt ígér.

A Bloody Mess című előadást nem lehet sem leírni, sem beskatulyázni. A színházi társulat húszéves pályafutásának betetőzése – tíz előadóra írott nagy szabású mű, melyben különféle, egymástól független karakterek, történetek és előadások találkozása és ütköztetése meglepő és új logikát szül. Először is a színészek elárulják a nézőknek, hogy mit szeretnének, hogyan lássák őket az előadás alatt. A konfliktus adott – versengés, ellentmondások és összeférhetetlenség uralkodik el a színpadon. Szerencsére nem kell attól tartani, hogy teljes kudarcba fullad az előadás, mivel Tim Etchells rendező olyan elemeket sző a kaotikus egészbe, melytől a “show” egy intelligens, fekete humorral és meglepő érzékenységgel átitatott darabbá lényegül át.

Valódi kuriózum lesz a Rotozaza előadása, amelyben minden alkalommal a meglátogatott ország színészei vesznek részt, akiknek sok-sok meglepetést tartogat az este. A budapesti előadásokban a következő színészek vállalkoztak a kihívásra: Ónodi Eszter (Katona József Színház), Pereszlényi Erika (Pont Műhely), Szalontay Tünde (Pintér Béla Társulat), Dömötör András (Örkény Színház), Haumann Máté (szabadúszó) és Kulka János (Nemzeti Színház).

A Rotozaza egy londoni székhelyű színházi csapat, akik innovatív előadásokat: színházat, performanszt, installációt, happeninget, és sok minden mást csinálnak. A társulatot Ant Hampton és Silvia Mercuriali alapította. Első sikereiket az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon aratták, a brit kritikusok „kult csapatként”, igazi kísérletezőkként tartják őket számon.

A Gob Squad tagjai közösen, rendező nélkül dolgozzák ki ötleteiket, állítják össze és hozzák létre előadásaikat. A csapat állandó tagjai: Sean Patten, Berit Stumpf, Sarah Thom, Simon Will, Bastian Trost és Johanna Freiburg. Egyes projektekhez vendégeket is hívnak. A Super Night Shot létrehozásában közreműködött még: Elyce Semenec videóművész, Laura Tonke szinésznő, Ilia Papatheodoru és Erik Pold performer, valamint Sebastian Bark és Jeff McGrory hangmérnökök. Az előadás angol nyelven zajlik – feliratok nélkül.

A NagyBritmánia programsorozat végén, március 4-én záróbulira kerül sor, a brit zenei élet jeles képviselőivel. Luke Vibert, David Toop és Scorn vitathatatlanul befolyásolták a mai modern elektronikus zene fejlődését, és afelől sem lehet kétségünk, hogy az új generáció fellépőit nagy hatású művészekként látjuk viszont jelentős fesztiválokon. Ed Cox  kávézói zenélése és a Guapo koncertje után DJ Rephlex, Shitmat és Speedranch megmutatja, merre halad az igencsak progresszív brit elektronikus zenei élet. Fergeteges bulizás - brit szellemben!

Színházterem

20.00-21.00        David Toop
21.00-21.45         Guapo
22.15-23.15         Scorn
23.15-00.45         Luke Vibert
00.45-02.00         DJ Rephlex

Kávézó

21.45-22.15         Ed Cox

Trafó Bár Tangó

22.30-23.30         beszélgetés David Toop-pal
23.30-02.00         DJ
02.00-03.00         Shitmat
03.00-04.00         Speedranch


Bővebb információ a Trafó oldalán >>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.