Pénz a tárcában

A 2008-as olimpiával összefüggő feladatok megoldására az idén 1,839 milliárd forintot juttat az állam - jelentette be sajtótájékoztatóján Elbert Gábor, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára.

A MOB elosztási javaslata alapján 1,579 milliárd forint fordítható négy területre: a szakmai és a felkészüléssel kapcsolatos teendőkre (az előbbiekre 1,01 milliárd, az utóbbiakra 500 millió), továbbá az olimpiai bizottság szakmai, valamint működési támogatására (27 millió, illetve 42 millió). E tételhez jön még - a Sportegyesületek Országos Szövetségének javaslata alapján - 115 milliós műhelytámogatás azon egyesületeknek és szakosztályoknak, amelyek olimpiai kerettagokat adnak. Szintén a játékokhoz kapcsolódik az úgynevezett Csillagprogramra elkülönített 300 milliós tételből 145 millió forint.

Elbert kiemelte: a múlt évi 1,483 milliárd forintról nőtt az összeg 1,839 milliárdra. A szakállamtitkárság azzal számol, hogy a megszerezhető kvóták kétharmada az idén elkel. Elbert elmondta azt is: elképzelhető, hogy a későbbiekben 200 millió forint értékű edzőtáborozási kerettel bővül a támogatás összege.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.