Hamecz István lesz az OTP Alapkezelő elnöke

Március elsejétől Hamecz István lesz az OTP Alapkezelő Zrt. elnöke. A jegybank ügyvezető igazgatója a második vezető, aki rövid időn belül az MNB-ből az OTP-hez megy. Nemrégiben azt az Urbán Lászlót nevezték ki az OTP Bank vezérigazgató-helyettesévé, aki ezt megelőzően a jegybank igazgatója volt.

 Hamecz István Holtzer Pétert váltja a poszton, aki 2005. március 21-től 2007. február 18-ig töltötte be az igazgatóság elnökének tisztét. Ezt megelőzően, 2002  márciusától 2005. március 21-ig az OTP Alapkezelő vezérigazgatója  volt.

Hamecz István, az MTI-nek elmondta, hogy március elsejével közös  megegyezéssel távozik az MNB-től. A hír szerinte senkit sem lepett  meg, piaci körökben is ismert volt. Kijelentette, hogy távozási szándéka a jegybanktól nincs összefüggésben a vezetőváltással az MNB élén, az erről szóló  megállapodást is a jegybankelnök-jelölt megnevezése előtt írták alá. Úgy éreztem már eleget voltam ebben a munkakörben, ez már nem jelentett megfelelő kihívást számomra - fogalmazott a jegybank vezető közgazdásza. Egy alapkezelő vezetése teljesen más típusú tevékenység, mint amit eddig végeztem, ezért is vállaltam el - tette hozzá Hamecz István.

Az OTP-csoport nemcsak szakembert hoz a házhoz, hanem pénzt is: megbízta ugyanis az ABN Amro befektetési bankot, hogy szervezzen 150  millió euró tervezett névértékű rábocsátást a korábban kibocsátott  300 millió euró névértékű, 5,27 százalékos kamatozású alárendelt  kölcsöntőke kötvényre.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.