Teve utcai támadás: rajz készült a "figyelőemberről"

A rendőrség kedden nyilvánosságra hoz egy gyanús sétálóról készült rajzot - közölte Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorában, a rendőrségi székház elleni támadás ügyében folytatott nyomozásról nyilatkozva.

"Készítettünk egy rajzot, aki ott gyanús körülmények között sétálgatott, ezt holnapi nap folyamán nyilvánosságra fogjuk hozni" - mondta az iroda igazgatója.

A riporter kérdésére, mit jelent, hogy gyanúsan viselkedett az a valaki, Bolcsik Zoltán azt válaszolta, hogy egy járókelő vallomásáról van szó, aki "látta ezt az illetőt, többször látta ott céltalanul mászkálni".

Az NNI vezetője igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e, hogy ez a személy volt a
"figyelőember"

Cáfolják az elkövetők azonosítását

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint a rendőrség azonosította volna a Teve utcai rendőrszékház két támadóját.

Bolcsik Zoltán azt mondta: ha ilyen információjuk lesz, akkor azt megosztják a nyilvánossággal. A Magyar Hírlap hétfőn megjelent számában közölte, hogy "a rendőrség azonosította a Teve utcai géppisztolyos támadás két elkövetőjét". "Információink szerint ellenük országos elfogatóparancsot adtak ki" - áll a cikkben.

A Havariapressre hivatkozva közölte több portál, hogy  a rendőrség két személyt keres a Teve utcai rendőrpalota elleni támadással összefüggésben. A géppisztolyos támadást február 13-án, kedden hajnali egy óra után nem sokkal követték el. Az ügyben egyelőre lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt folytatja nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda, ahol nem erősítették meg a hírügynökség értesülését.

(forrás: MTI, hvg.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.