Visszaélesített Kalasnyikovval lőhettek a rendőrszékházra

Egy korábban már hatástalanított és utóbb visszaélesített Kalasnyikov géppisztolyt keres a rendőrség a Teve utcai székház kedd hajnali megtámadásával kapcsolatban a Magyar Hírlap információi szerint. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője nem erősítette meg az MTI-nek a pénteki lapinformációt.

"Továbbra sem tudunk a fegyverrel kapcsolatban addig biztosat állítani - még a Kalasnyikovot sem tudom megerősíteni -, amíg a fegyverszakértői vélemény nincs a birtokunkban, és ez leghamarabb jövő hét elejére készülhet el" - mondta el az MTI-nek Horváczy Emese, az NNI szóvivője pénteken. A szóvivő hangsúlyozta: nem kívánják nyilvánosságra hozni, hogy pontosan mit keresnek.

Az üggyel kapcsolatban elsősorban fegyverszakértői vizsgálatok folynak: szakértő vizsgálja egyebek mellett a fegyver eredetét és a helyszínen talált hüvelyeket is - tette hozzá. A rendőrség továbbra is keresi azt a fekete Volkswagen Golfot, amely a lövöldözés idején járt a Teve utcában, az autó utasait tanúként szeretnék kihallgatni - mondta Horváczy Emese. A biztonsági kamerák által rögzített felvételek egy részének az elemzése már befejeződött, de még "sokórányi" videofelvétel van hátra - tette hozzá. Horváczy Emese kiemelte, hogy a szakértői vizsgálatok jövő hétre fejeződhetnek be, de kérdéses, hogy az eredményekből mennyit hoznak nyilvánosságra.

Lapinformációk szerint a megtalált hüvelyeken az ütőszeg által hagyott nyomokból fegyverszakértők arra következtetnek, hogy egy korábban már hatástalanított, majd utóbb visszaélesített Kalasnyikovról lehet szó. "A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egyik nyomozócsoportja ennek megfelelően az elkövetkezendő hetekben igyekszik minél több adatot szerezni a gyűjtők és a kereskedők köréből. Ellenőrzik az ilyen típusú fegyverek értékesítését. Azt feltételezik, hogy a géppisztoly az elmúlt hónapokban kerülhetett új tulajdonosához" - olvasható a pénteki Magyar Hírlapban.

A lap szerint a szakemberek a helyszínen talált töltényhüvelyken ujjnyomokat, illetve DNS-minták vételére alkalmas testnedvmaradványokat keresnek.

Keresik azt a sötét színű VW Golfot is, amely lövések pillanatában éppen a székház mellett gurult el, vagyis bizonyosan nem ezzel közlekedtek az elkövetők. Ha nem jelentkezik a vezető, és szükség lesz rá, a rendőrök a nyilvántartás alapján az összes ilyen gépkocsi tulajdonosát megkeresik. Az NNI nyomozói minden egyes éjszaka megjelennek a helyszínen az elkövetéshez közeli időpontban, és igyekeznek az utcán mozgó embereket kikérdezni. Óriási munkának ígérkezik a lövések leadásának körzetében lebonyolított mobiltelefonos hívások ellenőrzése.

A rendőrség Teve utcai székházára kedden hajnalban, 0 óra 33 perckor adtak le nem célzott lövéseket. Bene László országos rendőrfőkapitány aznap közölte: 15 lövés érte az épületet, és a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak. A lövedékek az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között csapódtak be. Az országos rendőrfőkapitány még kedden ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval segíti a támadás nyomozását. Az NNI szóvivője szerdai bejelentése szerint találtak megfelelő, használható nyomokat, sőt szem- és fültanúja is van a rendőrszékház elleni támadásnak. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.