Navracsics Tibor: válságban van az ország

Egy évvel ezelőtt válságközeli helyzetben volt az ország, ma válságban van - mondta Navracsics Tibor egy lakossági fórumon csütörtökön Veszprémben.

"Ha összehasonlítjuk a tavaly tavaszi választáskor mondott diagnózist a mostani helyzettel, akkor azt látjuk, hogy a Fidesz diagnózisa volt pontos" - tette hozzá a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Rámutatott: a választópolgároknak "egy kicsivel több, mint a fele" azonban inkább hitt "az optimista hazugságoknak, s inkább úgy gondolta, hogy meg fogja úszni ezt az egészet, és nincs is itt válság, hátha a Fidesz csak hazudozik". "Azért fontos elmondani, hogy nekünk volt igazunk 2006 tavaszán is, mert az elmúlt félévben olyan ellenkampányban volt részünk, amelyben megpróbálták ránk olvasni, hogy mi is hazudtunk" - hangsúlyozta Navracsics Tibor, hozzátéve: "szögezzük most is le, mi nem hazudtunk 2006 tavaszán, mi az igazságot mondtuk".

A Fidesz frakcióvezetője szerint, akik hazudtak, azok most "kétségbeesetten próbálják áthárítani a felelősséget a másik oldalra". "Gyurcsány Ferenc ugyanis nem minket csapott be (...), ő a saját választóit csapta be, azokat a baloldali érzelmű embereket csapta be, akik hittek neki" - mondta a Fidesz vezető politikusa.

Navracsics Tibor szerint 2006. október elsején az önkormányzati választásokon a Fidesz a tavaly nyári első Gyurcsány-csomag és az őszödi beszéd következtében tudott "földcsuszamlás-szerű győzelmet aratni". "S nem csupán azért, mert az egyik pénzt vett el, a másik pedig a hitelességet vette el, hanem azért is, mert az első Gyurcsány-csomag tulajdonképpen azt jelentette be, (...) lehet ugyan, hogy mi egy választási program alapján kaptunk felhatalmazást a kormányzásra, de mi most nem ezt a választási programot akarjuk megvalósítani, hanem előhúzunk egy másikat" - vélekedett Navracsics Tibor. Hozzátette: az a másik választási program, "ami alapján elkezdett kormányozni, az minden családnál egy havi kereset elveszítését jelenti, a nyugdíjasoknál pedig a 13. havi nyugdíj elveszítését".

"Miközben a gyermekek jelentős része éhezik, éhesen megy iskolába, ehhez képest Gyurcsány Ferenc a parlamentben digitális táblákról álmodozik" - mondta Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint most "nem ideológiai alapon állnak fenn konfliktusok, nem bal- és jobboldal között van ellentét, hanem a kormány és a társadalom között van konfliktus". A jelenlegi kormányzati politika ugyanis "igazságtalan, méltánytalan és megsarcolja az embereket (...), s a legnagyobb cinizmus az, hogy jelszavuknak az igazságosságot teszik meg" - mondta Navracsics Tibor.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.