A fenyegető felvétellel hozták hírbe Mohai Gábort

Mohai Gábor bemondó cáfolja, hogy ő beszélne azon a videofelvételen, amelyen a kormány és rendőri vezetők lemondását követeli egy ismeretlen férfi; ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy az ő szavaiból vágták össze a fenyegető tartalmú szöveget - mondta el a bemondó ügyvédje az MTI-nek csütörtökön.

Futó Barnabás közölte: ügyfele felháborítónak tartja, hogy az index.hu internetes újság egy videofelvételen fenyegetőző alakkal hozza összefüggésbe. Ezért jogi lépéseket tesznek az internetes újság ellen és büntetőeljárás megindítását is fontolóra veszik. Az index.hu internetes portál szerdai cikkében azt írta "a Mohai Gábor édesded hangszínén beszélő alak a Magyar Nemzeti Forradalmi Ítélet Végrehajtó Ezred nevében bejelenti, mostantól operatív szakaszába léptek".

Az ügyvéd szerint "jó esély van rá (...) hogy az ő szövegét, amit különböző hírekben elmond, azt összevágták és leadták". Futó Barnabás hozzátette, hogy Mohai Gábor rendszeresen olvas fel híreket, a felvételen hallható szavak elhangozhattak az ő szájából is. Szólt arról is, hogy ügyfele soha nem adta hangját beszédszintetizátorhoz.

A hvg.hu internetes portál csütörtöki cikke szerint egy internetről letölthető beszédszintetizátorral készítették azt a videofelvételt, amelyen egy automata lőfegyvernek látszó fegyver mögött követeli egy férfi a kormány, valamint rendőri vezetők lemondását.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.