Teve utca: vannak nyomok és tanúk

Sikerült használható nyomokat rögzítenie, szem- és fültanúkat találnia a rendőrségnek a Teve utcai székháza elleni támadás után.

 

 

A rendőrség a (06-80) 201-295-ös ingyen hívható számon várja a bejelentéseket a Teve utcai rendőrpalota ellen keddre virradóra végrehajtott géppisztolyos támadással összefüggésben. Horváczy Emese, a nyomozással megbízott Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője a Népszabadságnak azt mondta: a Róbert Károly körútnak a rendőrség székházával ellentétes oldalán értékelhető nyomokat rögzítettek.

Az elmúlt huszonnégy órában több tanút hallgattak ki a nyomozók, akik szem-, illetve fültanúi voltak a támadásnak. Azt azonban cáfolta, hogy bárkit is előállítottak volna.

Bene László országos rendőrfőkapitány szerdán Salgótarjánban jelentette be, hogy országszerte megszigorították a rendőrségi objektumok védelmét - az intézkedés részleteiről a megyei főkapitányok jogosultak dönteni.

Szabó Ferenc dandártábornok, a Köztársasági Őrezred parancsnoka ugyanakkor Pécsett arról beszélt, hogy a védett személyek biztonságával és a növekvő fenyegetettséggel összefüggésben új technikai eszközök beszerzésére kér lehetőséget. Tavaly szeptember óta a védett vezetők összesen nyolcvan fenyegetést kaptak. Ismeretlenek "megsemmisítéssel", "az életük kioltásával" fenyegették a címzetteket, legfőképpen a kormányfőt.

Kondorosi Ferenc, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára a Nap-kelte című műsorban bejelentette: megkezdték a Btk. módosításának előkészítését annak érdekében, hogy a rendőrök elleni támadásoknak az eddigieknél súlyosabb következményei legyenek az elkövetőre nézve. Egy kérdésre válaszolva nem zárta ki, hogy a kormány esetleg emeli a kitűzött vérdíjat.

Elfogták az interneten fenyegetőzőt

 

Elfogta a BRFK azt a férfit, aki az interneten politikusok és rendőrök elleni támadásokat helyezett kilátásba. F. Zsolt (38) vecsési lakos otthonában házkutatást tartottak, de sem fegyvert, sem lőszert nem találtak, ezért a rendőrség megszünteti vele szemben a lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indított eljárást. A férfi állítólag azzal védekezett, hogy részeg volt, amikor a felvétel készült. A felvétel másik szereplője, a 28 éves B. Tibor ellen országos körözést adtak ki.

Nyomozást rendelt el a BRFK a magát Magyar Nemzeti Forradalmi Ítélet-végrehajtó Ezrednek nevező csoportosulás (illetve annak képviselője) ellen. A világhálón közzétett videofelvételen egy férfi fölolvas egy közleményt, amelyben 48 órát adott a kormánynak és a rendőrség vezetőinek a lemondásra. A férfi olyan öltözékben látható a felvételen, amely nem teszi lehetővé az azonosítását, az előtte lévő asztalon pedig gépfegyver van. Az általa megadott határidő 11-én járt le.

A kormány, amely csalással szerezte meg a hatalmat, igyekszik elérni, hogy ne a valós problémákról folyjon a közbeszéd, hanem arról, hogy Magyarország biztonságát, a közbiztonságot veszély fenyegeti - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke Kőszegen. "Gyurcsány Ferenc és bandája egyetlen módon tud választhatónak, elviselhetőnek megmaradni: úgy, ha magamagánál, a saját politikájánál egy nagyobb veszedelmet tud fölfesteni a falra" - mondta.

A tetthely
A tetthely
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.