Az "Ítélet Végrehajtó Ezred" is videón fenyeget

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki egy, az interneten megjelent videofelvételen politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt - tájékoztatta az MTI-t szerdán a BRFK szóvivője.

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki egy, az interneten megjelent videofelvételen politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt - tájékoztatta az MTI-t szerdán a BRFK szóvivője.

Jármy Tibor hozzátette: a múlt héten közzétett felvételen két férfi szerepel, mindkettőt azonosították. Egyiküket, egy 38 éves vecsési férfit, szerdán elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételeken, ám hozzátette: azok készültekor ittas állapotban volt és nem emlékszik semmire.

A férfit visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntettel gyanúsítják. A szóvivő elmondta azt is, hogy a másik férfi ellen országos körözést rendeltek el. Az index.hu internetes portálon megjelent videofelvételen az egyik férfi arról beszélt, hogy félautomata fegyvereik vannak, ezért a rendőrség nyomozást rendelt el lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt.

A rendőrség egy másik videofelvétel ügyében is nyomozást indított. Ezen egy eltakart arcú férfi az úgynevezett Magyar Nemzeti Forradalmi Ítélet Végrehajtó Ezred közleményét olvassa fel - erősítette meg az MTI információját szerda délután a BRFK szóvivője.


Jármy Tibor ezzel a felvétellel kapcsolatban csak annyit közölt: ugyancsak visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntette miatt indult nyomozás az ügyben. A nem egészen kétperces felvételt egy videofájlokat tároló külföldi honlapra tették fel. A közleményt felolvasó férfi előtti asztalon egy automata lőfegyver látható.

"Fegyvereink azért vannak, hogy használjuk is őket, ne kényszerítsenek rá" - hallható egyebek között a felolvasott közleményben.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.