Lövések: kinek lehet az érdeke?

Simicskó István (KDNP):

"Megdöbbentő és furcsa, hogy ez az esemény néhány nappal azt követően következett be, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter bejelentette a szélsőséges csoportok várható támadását a Parlament épülete és más közintézmények ellen. Ennek ellenére nem kívánok prekoncepcióval élni, semmiféle feltételezést megelőlegezni. Meg kell várni a rendőrség vizsgálatát."

Nyakó István (MSZP):

"Azok, akik rálőttek az épületre, nem egy személyt támadtak meg, hanem a rendőrség intézményét. A rendőrség mindannyiunkért van, nem egyik vagy másik politikai oldalért. Ezért aki a rendőrségre támad, mindannyiunk biztonságára, a rend ellen támad. Közösen kell fellépni, mert Magyarország legnagyobb kincsét veszélyeztetik, a félelem nélküli szabad életet, a hétköznapok rendjét és biztonságát."

Varga Mihály (Fidesz):

"Nem értek egyet azokkal a véleményekkel, amelyek a Kossuth téri kordon és e lövöldözés között vázoltak fel összefüggést, anélkül, hogy pontos információk lennének. Egyelőre zárójelbe kell tenni azokat a spekulációkat, hogy kinek is állhat érdekében a lövöldözés. A Fidesz elutasítja az erőszak minden formáját, a rendőri erőszakot és a politikai véleménynyilvánítás kapcsán jelentkező erőszakot is."

Kuncze Gábor (SZDSZ):

"A támadás nem szervezett akció része, hanem elszigetelt jelenség. A rendőrszékház ugyanakkor jelkép, annak a rendőrségnek az épülete, amely ellen most jelentős politikai támadások zajlanak a parlamenten belül és kívülről is. Itt nem a rendőrség tekintélyvesztéséről van szó, hanem a radikalizálódás újabb szélsőséges és elszigetelt megnyilvánulásáról. Elfogadhatatlan, hogy e szélsőséges erők a magukat demokratikusnak valló politikai erők részéről bármilyen támogatást kaphassanak."

Kerék-Bárczy Szabolcs (MDF):

"A Magyar Demokrata Fórum megdöbbent, és nagyon sajnálja azt, ami történt. Az az elvárása a rendőrség és a nyomozó hatóság irányába, hogy hatékonyan és gyorsan végezzék a nyomozást, hogy minél előbb tisztázódjon az ügy. Amíg nem zárul le a nyomozás, addig senki nem nyilatkozhat felelősen a támadás szándékáról, és semmiféle találgatás nem lenne szerencsés."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.