®agar: Szezonja van

Zságer Balázs egy őrült. Úgy billentyűzik, hogy pár szám után kénytelen vagy úgy ugrálni mint egy hülye, mert magával ránt és akkor még nem is említettem az ország top scratch mesterét, DJ Bootsie-t. Szombaton a Trafó bárban játszottak a Gumipopos DJ Gasman britpopos szettje után.

2001 óta beszéhetünk a ®agar négyesről. Nehéz behatárolni, hogy mit játszanak. Valamilyen elektronikus kotyvalék, ami hiphop, breakbeat és funk ütemekre épül, de minden élő megmozdulásukkor képesek valami újat vinni zenéjükbe. Van, amikor visszakapcsolnak a hatvanas évek pszichedelikus világába, de van, amikor felgyorsul az egész és átlendülnek egy futurisztikus világba ahol Bootsie keze biztosan bemozdul minden fotón.

 
2002-ban jelent meg első nagylemezük, a Local Broadcast az Ugar gondozásában. Szakmán belül komoly elismeréseket hozott nekik, de úgy érzem, hogy szélesebb körben inkább a Török Ferenc Szezonjához írt zenéjük tette ismerté őket. A filmből származó jellegzetes mondatok egyébként mindig keretet adnak fellépéseiknek. Az utóbbi években több külföldi turnén túl vannak. Voltak már Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Oroszországban és Zságer rendszeresen látható Yondreboi oldalán is a billentyűs szekciót megtestesítve.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.