Összevonták a szombathelyi és a szentgotthárdi kórházat

A Vas Megyei Közgyűlés hétfő esti rendkívüli ülésén összevonták a szombathelyi és a szentgotthárdi kórházat. Az ülésről tiltakozásul kivonult az MSZP tizenegy tagú frakciója.

A döntésről Pajor András, a Fidesz frakcióvezetője lapunknak elmondta: mindkét kórház a megyei közgyűlés tulajdonában van. Az integrációt szavai szerint a kormány egészségügyi programjának még jobb végrehajtásáért tették. A döntés lényege, hogy a megyei kórház 820 ágyához így még 142 rehabilitációs, illetve a szombathelyi nappali kórház ugyancsak 30 rehabilitációs ágya társul. Így az egyesített kórház, melynek székhelye információink szerint Szentgotthárd lesz, a döntéshozók szerint lényegesen jobb helyzetbe kerül a hazai és európai uniós pályázatok elnyerése ügyében.

Szűcs Gábor, az MSZP megyei közgyűlési frakcióvezetője elmondta: a fideszes többségű közgyűlés nemcsak megszegte saját szervezeti és működési szabályzatát, hanem egyáltalán nem egyeztetett sem a szentgotthárdi, sem a szombathelyi önkormányzattal. Szerinte a döntés felháborító, ami egyáltalán nem szolgálja a betegek érdekeit.

Információink szerint a háttérben valójában a fideszes megyei vezetés és a szocialista városvezetés egyet nem értése áll a kórház működtetése, illetőleg az ágyszámokért vívott csatában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.