Ötszáz, bizony - nem semmi

Pokorni Zoltán szerint a Fidesz- kormány idején nem fordulhatott volna elő az, ami szombaton a Hősök terén. Valójában azonban 1999. február 13-án: "Félezer, többségében skinhead fiatal tartott megemlékezést a budai Várban a második világháború alatt elesett német és magyar katonák emlékművénél. Egy csoportjuk késő este a XIII. kerületi Viking Klubban összecsapott a rendőrökkel ." Az MTI Szabó Gábort, Kövér László akkori miniszter kabinetfőnökét kérdezte, aki "jogszabályi kutyaszorítóról" beszélt, ami a rendőrség engedélyezési kötelezettségében jut kifejezésre.

2000-ben, még mindig a Fidesz-kormány idején, nem kellett megakadályozni semmit, mivel nem is történt előzetes bejelentés, illetve Ekrem Kemál György részéről igen, de csoportját nem engedték a Moszkva térre a közlekedés rendjének megóvása miatt. 2001-ben éppen a Magyar Nemzeti Szabadság Párt a Duna Parlamenttel szemközti oldalán előre bejelentett rendezvényt tartott, amelynek végén Ekrem Kemál koronás címerrel díszített kulcstartókat osztott szét a tucatnyi "nemzeti érzelmű" fiatal között.

Ha csak egy ember emlékezik ott hálatelt szívvel, az is nagyságrenddel több, mint amennyinek kellene lennie, de még mindig nem volna annyira kevés, hogy Pokorni Zoltán ne lássa meg. Attól, hogy most a legtöbbünk szemében gerenda, ami a Hősök terén történt, még zavarhatná, hogy a szálka már az ő szemében is ott volt. (N. N. P.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.