Operabálozott az elit

Miközben az Operaházzal szemben folyt az ellen-utcabál, amely tiltakozott az elit drága mulatozása ellen, bent suhogtak a taft és selyem nagyestélyik, folyt a pezsgő, és minden teremben más zenekar húzta a talpalávalót.

Korcsmáros Nóra és Szellő István köszöntője után kezdődött a műsor: a Budapesti Ifjúsági Kórustársaság, az Operaház Nagyzenekara, a Talentum Tánckar, valamint a Rajkó Zenekar szórakoztatta a vendégeket. Fiatal szólistaként Molnár Levente és Herczenik Anna mutatkozott be.

Csajkovszkij Diótörőjéből a Rózsakeringő már igazi báli hangulatot teremtett.

A bált az idén Daryl Hannah amerikai filmsztár nyitotta meg, aki nagy meglepetésre már fél kilenckor megjelent a díszpáholyban, és aki nem nagyestélyibe öltözött, hanem egy térd alá alig érő bordós-piros ruhába, ezüst strasszdíszítéssel. Jezernicky Sándor balett-táncos keringőzött először a Magyarországra egyedül érkező színésznővel, majd Szellő István kérte fel táncolni. Daryl Hannah láthatóan élvezte a bált és csodálta az Operaház szépségét.

Az idei Operabál egyben divatparádé is volt: gyönyörű estélyikben pompáztak a hölgyek. Újabban sikk magyar tervező modelljében megjelenni. A hozzáértő szem azt is felfedezte, ki hord Náray Tamás vagy S. Hegyi Lucia-féle ruhát, ki visel Zoób Kati által tervezett vagy Benes Anita szalonjából kikerülő modellt, és ki választotta beszerzési forrásként a nemzetközi kínálatú Bál Szalont. Szinte kötelező volt a vállpánt nélküli felsőrész és a stóla. A ruhatár bundaparádéja is figyelemreméltó volt: a legkülönlegesebbnek egy szinte földig érő, amerikai stílusú világosrózsaszínre festett darab bizonyult.

Az idei, 12. Operabálon a tavalyihoz képest kevesebb politikust lehetett látni. De itt volt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a bál fővédnöke, Hiller István oktatási és kulturális miniszter, Rogán Antal V. kerületi polgármester, Molnár Gyula XI. kerületi polgármester, Danks Emese kormányszóvivő és számos országgyűlési képviselő.

Sok híresség, tévések, médiasztárok, színészek, ügyvédek és diplomaták perdültek táncra az "Alles Walzer!" elhangzása után. A bál talán legszebb - és legtöbbet fotózott - párja Kapócs Zsóka szépségkirálynő-műsorvezető és Kamarás Iván, a Vígszínház színművésze volt.

A legnépszerűbb és leghangulatosabb helyszín ezúttal is a Zwack kávézó lett, jóllehet, alig fértek el a pici székeken az abroncsos-alsószoknyás taft és gyűrt selyem nagyestélyikben suhogó hölgyek. Egész éjszaka sorban álltak a vendégek Lajsz András, a leghíresebb magyar mixer pultja előtt, friss koktélokra várva.

A bál bevételéből másfélmilliót a szervezők a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlották fel. A legdrágább páholyjegyek ára meghaladta a fejenkénti 200 ezer forintot is. A jegyek árát a cégek   többnyire költségként számolják el.

Időközben az Operaház előtt néhány tucatnyira fogyatkozott a tüntetők száma, akik kezükben táblákkal, jelszavakat skandálva fogadták a bálra érkezőket.

Akik maradtak, szintén mulatoztak, táncoltak, ettek-ittak, a maguk módján. Fél 11-ig szólt a tüntetési engedély, addigra mindenki el is hagyta az Andrássy út Operaházzal szemközti szakaszát.

(MTI)

 

Táncosok próbálják a nyitótáncot a 12. Budapesti Operabálra készülve.
Táncosok próbálják a nyitótáncot a 12. Budapesti Operabálra készülve.
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.