Rowling gyászol és büszke

Öt és fél hónap múlva minden kiderül, de addig csak fokozza az izgalmakat J. K. Rowling, a világ első milliárdos írója. Világszerte nagy figyelemmel olvasott blogjának legfrissebb bejegyzése szerint a szerző "gyászol" és "össze van törve a szíve" az után, hogy leadta a Harry Potter-sorozat utolsó kötetét a kiadónak. Mint írja, "mindig is pontosan tudta, hogy Harry története befejeződik a hetedik résszel, de a búcsú ettől függetlenül nehéz". Az írónő "vegyes, szélsőséges érzelmeket táplál", egyszerre gyászol és büszke mindarra, amit elért. Szinte hihetetlennek tartja, hogy megírta az oly sok éve tervezett befejezést. A 41 éves, háromgyermekes anya szenvedését enyhíti, hogy az utolsó, Harry Potter és a halálos szentek című regény áll a legközelebb a szívéhez, egyben ez a sorozat legjobbika.

J. K. Rowling elárulta, hogy legalább két szereplőt "kivégez", találgatások szerint az egyik áldozat maga Harry Potter. Az első hat kötetből világszerte 325 millió példányt adtak el és ez a rekord a világ első milliárdos írójává avatta Rowlingot, aki az első részt még egy füstös edinburgh-i kávéházban vetette papírra.

A napokban vált véglegessé, hogy a megjelenés időpontja nem a vélt, hangzatos 7/7/7, hanem július 21-e. A korábbi időpont azt jelentette volna, hogy vagy az írást, vagy a szerkesztést elsiették volna. A várakozás fájdalmát csökkenti, hogy július 13-án kerül a mozikba az ötödik rész, a Harry Potter és a Főnix rendje alapján készült film.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.