Stumpf szerint kulcsfontosságú év vár a társadalomra

A politikában zajló turbulens folyamatok miatt az idei esztendő kulcsfontosságúnak ígérkezik a magyar társadalom életében - jelentette ki Stumpf István, amikor megnyitotta a Századvég Politikai Iskola idei tanévét csütörtökön Egerben.

Ebben a helyzetben egyre fontosabbá válik minden olyan tudás, ami felkészít napjaink és a XXI. század kihívásaira; ezt szolgálja az intézmény - hangsúlyozta a Századvég Politikai Iskola Alapítvány elnöke, az Orbán-kormány volt kancelláriaminisztere. Mint elmondta: a Századvég a politikai folyamatok elemzése mellett, a közéleti szerepléshez is ismereteket nyújt a hallgatóknak.

Ez annál is inkább fontos, mert a politika átalakult, médiaorientálttá és perszonalizálttá vált. Vagyis nem elég tudni valamit, hanem el is kell mondani, el is kell adni és ehhez támogatást is kell szerezni - mondta a politológus. Az 1990-ben létrehozott Századvég Politikai Iskolának az egri az egyetlen kihelyezett tagozata, amely immár 13. tanévét kezdi meg az idén.

Horváth Ágnes, a tagozat igazgatója az MTI-nek elmondta: a hallgatók a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből kerülnek ki. Abban hasonlítanak egymásra, hogy valamilyen módon, önkormányzati képviselőként, civil szervezet tisztségviselőjeként, vagy pártszakértőként részt vállalnak a közéletből - mondta az igazgató asszony. A hallgatók, a posztgraduális képzés keretében, négy félév alatt szerezhetnek politikai szakértői minősítést.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.