Gy. Németh visszalépett

Visszalép a főpolgármester-helyettesi jelöltségtől Gy. Németh Erzsébet, ezzel elhárul az akadály a koalíciós szerződés megkötése elől.

 

 

Mint arról beszámoltunk, Demszky Gábor az utolsó pillanatban vétózta meg Gy. Németh jelölését, akihez viszont az MSZP ragaszkodott, ezért máig nincs koalíciós szerződés és a főpolgármesternek csak egy helyettese van, a szocialista Hagyó Miklós.

Gy. Németh Erzsébet - aki az előző ciklusban az MSZP-frakció vezetője volt - döntése indokaként lapunknak elmondta, a négy hónapos huvazona miatt nagy sérelmeket szenvedtek azok a területek, amelyeket nem felügyel helyettes. Elsősorban a tervezett elvonásokról van szó, amelyek az oktatást, a kultúrát és a szociálpolitikát érintik igazán súlyosan. A politikus úgy látja, hogy ezt a helyzetet Demszky Gábor nem akarja, az MSZP pedig nem tudja megoldani, ezért a város érdekében inkább visszavonul.

Lehetséges jelölt-utódjáról nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. Azt mindenesetre elmondta, hogy ő Germánné Vastag Györgyit tartaná legalkalmasabbnak a posztra. Információink szerint igazából a II. kerület előző polgármestere, Horváth Csaba a legesélyesebb, ezt nem kívánta kommentálni.

Saját jövőjéről annyit mondott: fővárosi képviselőként a legjobb tudása szerint fog tovább dolgozni a városért.

Gy. Németh Erzsébet
Gy. Németh Erzsébet
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.