Kétezer új állatfajt fedeztek fel a déli tengerekben

A Fülöp-szigeteki vizekben egy kutatóexpedíció mintegy kétezer új állatfajt fedezett fel. A francia vezetéssel folytatott kutatásokban nyolcvan tudós, diák és önkéntes vett részt.

A Die Welt című hamburgi lap tudósítása szerint Panglao szigetének környezetében 150 és 250 közé tehető azoknak az új rákfajoknak a száma, melyeket két év alatt felfedeztek a tengeri biológusok.

Az új felfedezések vizsgálata és besorolása meglehetősen hosszú és fáradtságos folyamat, és már másfél esztendeje tart. A felfedezésnek azért is nagy a jelentősége, mert környezetvédelmi szakértők szerint egyértelmű, hogy Ázsiában dől majd el a Föld megmentéséért folytatott küzdelem. Ázsia csendes-óceáni térségében található ugyanis a bolygón élő szárazföldi és tengeri állatfajok több mint fele.

A trópusi vizekben az elmúlt időszakban felgyorsult az állatfajok kipusztulása, ezért mindent meg kell tenni annak  érdekében, hogy ezt a folyamatot megállítsák - állapították meg nemrégiben az ENSZ Környezetvédelmi és Fejlesztési Konferenciájának résztvevői is. Ugyanakkor tény, hogy a vadon élő állatok védelméről szóló törvények a legtöbb országban túl sok általánosságot tartalmaznak ahhoz, hogy valóban lassítsák a veszélyeztetett fajok kipusztulását - írja a Die Welt online változata.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.