Rogánnak nem volt ínyére a kordonbontás

"Belváros polgármestereként - bár nem tagadom, természetesen engem is fideszes színekben választottak meg - kell hogy legyen egy-egy pillanat, amikor az ember felülemelkedik pártpolitikai érdekeken” - fogalmazott az V. kerület első embere.


Belváros-Lipótváros polgármestere, Rogán Antal – aki nem vett részt a kordonbontásban – a frakciótársak többségétől eltérően vélekedik a pénteki akcióról - olvastuk a Népszavában.

Az MTV Este című műsorában jelezte: ő nem fogna csavarkulcsot. Elmondta, csak akkor érkezett meg a frakcióülésre, amikor a résztvevők már visszatértek a térről, majd így folytatta: "Az persze még nem jelenti azt, ha ott lettem volna, akkor elmentem volna magára a kordonbontásra. Őszintén szólva meg kell hogy mondjam, a Belváros polgármestereként – bár nem tagadom, természetesen engem is fideszes színekben választottak meg – kell hogy legyen egy-egy pillanat, amikor az ember felülemelkedik pártpolitikai érdekeken.”

Rogán a Hír Tv-nek már árnyaltabban fogalmazott: "Országgyűlési képviselőként azt teszem, amit egyébként a frakcióm is (…) Nekem az a meggyőződésem, hogy az lenne a legjobb, hogyha a rendőrség és a kormány is betartaná a törvényeket. Mert ha ők be fogják tartani, akkor elvárhatják, hogy mások is betartsák.”

Rogán Antal - eltérően a szintén távol maradó Kósa Lajostól, Áder Jánostól vagy Pokorni Zoltántól - nyíltan meg is mondta, hogy nem volt egészen ínyére a pénteki akció.
Ugyanerről a témáról lapunk "Vaskordon vagy közpark" címmel közölt összefoglalót.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.