Készül a Belváros főutcája

Az V. kerületi önkormányzat idei költségvetése a fejlesztésekre helyezi a hangsúlyt, és nem tesz javaslatot leépítésre vagy elvonásra - mondta  Rogán Antal, Belváros fideszes polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.


A 2007-es a sebességváltás költségvetése lesz, amelyben a Belváros 7,2 milliárdot fordít fejlesztésekre, és fejlesztések  előkészítésére - hangsúlyozta a polgármester, aki arra is felhívta a  figyelmet, hogy az előző vezetés által felhalmozott adósság, az  adótörvények változása és a forrásmegosztási törvény miatt mintegy  2,5 milliárd forintot veszít az önkormányzat.

A belváros vezetése ugyanakkor nem ért egyet a kormányzati  megszorításokkal, így a költségvetésben - amelyről csütörtökön  szavaz a képviselőtestület - nem tesz javaslatot elvonásokra, vagy  intézmények bezárására - tette hozzá.

Rogán Antal a fejlesztések között említette a Bazilika körüli  utcák díszburkolatának elkészítését és a Veres Pálné utca  felújítását, egy új, 40 kamerából álló térfigyelő rendszer létrehozását, önálló közterületfelügyelet kialakítását, valamint egy  új bölcsőde megnyitását.

Az V. kerületi önkormányzat elképzelései szerint 2007-ben előkészítenék a Belváros új főutcájának kialakítását az Október 6. utca-Petőfi Sándor utca-Bécsi utca-Kecskeméti utca útvonalon, és terveznek négy új mélygarázst is.
Rogán Antal hangsúlyozta: tovább folytatja a kerületi  parkolóhelyek megnyitása érdekében folytatott erőfeszítéseit is.  Mint mondta, megállapodott az MTV elnökével arról, hogy mindenki  számára hozzáférhetővé teszik a Szabadság téri székház előtt lévő  parkolókat. A polgármester szeretne megállapodni a Honvédelmi  Minisztériummal és a Magyar Nemzeti Bankkal is, míg az Egészségügyi Minisztériummal valószínűleg per lesz az ügyből.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.