Megnyílik a magyar internetpatika

Interneten is lehet gyógyszert rendelni a patikákból - jelentették be hétfőn a  Magyar Gyógyszerész Kamarában. A megrendelt gyógyszerek között nem lehetnek támogatott, illetve vényköteles termékek.

A múlt hét péntektől fogva működő rendszert a gyógyszerészkamara megbízásából, a Békéshelp Kht. dolgozta ki.
Jelenleg az ország mintegy 2400 gyógyszertárából 81  regisztráltatta magát a rendszerben. További 95 gyógyszertár most  teszi meg az előkészületeket, hogy rövid időn belül szintén belépjen  a rendszerbe. További 106 gyógyszertárban informatikai fejlesztés folyik, a szélessávú ADSL-kapcsolat kiépítése és hardverfejlesztés.
A Békéshelp vezetője, Potornai Lajos elmondta, hogy a rendszer elsősorban területi alapú, a bejelentkezés után a legközelebbi gyógyszertárakkal lehet kapcsolatba lépni.


A megrendelt gyógyszerek csomagját gyógyszerész állítja össze, ezek közé támogatott, illetve vényköteles gyógyszerek nem  kerülhetnek. Horváth Tamás, a kamara elnöke elmondta, hogy a rendszer kialakításakor a biztonság volt a legfőbb szempont. Mint fogalmazott: a biztonság olyan, mint amilyen a gyógyszertárakban  megszokott.

A rendszer elsősorban kapcsolatot létesít a gyógyszertárak és a  szolgáltatást igénylő felhasználók között - hangsúlyozta Potornai Lajos. Hozzátette: a felhasználók számára biztosítja, hogy még a tényleges vásárlás előtt képet kapjon a gyógyszerekről, az árról, a  gyógyszertár szolgáltatásának költségéről, ezáltal eldönthesse, hogy  pontosan melyik patikát kéri fel a szolgáltatás teljesítésére.

A szolgáltatás a www.gyogyszer.hu címen érhető el az interneten.

A rendszer fejlesztése folyamatos, a célkitűzés az, hogy vényre  kapható gyógyszerekre is kiterjesszék. 
Arra is lehetőség van, hogy a felhasználó interneten  megrendeljen egy gyógyszercsomagot, amit patikus állít össze, majd  azért személyesen menjen el a gyógyszertárba. A honlapon lehetőség van kérdéseket feltenni, amire 24 órán belül érkezik meg a gyógyszerészek válasza. A kamara elnökének véleménye szerint az új rendszert elsősorban  a fővárosban és a nagyvárosokban fogják majd használni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.