MEDIAWAVE Klub kedd esténként a Szimplában

Február 7-től - kivételesen szerdán - a Fesztivál kezdetéig minden héten kedd este „Budapestre költözik a MEDIAWAVE”. A közönség így a fesztivál kezdetéig ízelítőt kap az elmúlt 16 év filmjeiből, zenéiből, történéseiből. A szervezők tizenkét alkalmat terveznek.


A Szimpla kert egyik helyiségében kialakítanak egy MEDIAWAVE „szentélyt”  - plakátok, Mediawave fotók, kiállítás, képeslapok, aktuális kiadványok -, amely a Fesztivál kezdetéig állandó installáció lesz. Minden alkalommal más-más házigazda kedvenc filmjeiből készül válogatás, amelyet a kertmoziban láthatnak a nézők 19:30-tól, amely után beszélgetésre is nyílik.

Tervezett házigazdák: Durst György, Hartyándi Jenő, Silló Sándor, Varga Balázs, Reményi Attila, Csáki László, Perger Gyula – előzsűri tagok, valamint Kőrösi Zoltán, Parti Nagy Lajos, Bakonyi Vera, Csapó Lajos és Székely Adél.

A vetítés után a MEDIAWAVE „szentélyben” a MW Népzenei Műhely zenészei játszanak, mögöttük kivetítőn archív felvételek, táncgyűjtések lesznek láthatóak. Cél, hogy más generációk és szubkultúrák is ízelítőt kapjanak abból, hogy honnan, kik által és mi módon jött létre az a zene, aminek „élősége” ez idáig mindig nagy tetszésnek örvendett. A zenészek – a 3 tagú állandó vonós bandán kívül – olyan pesti muzsikusok, akiknek köze van a MEDIAWAVE-hez - Komplexa-tagok, Kerényi Róbert - illetve a filmekhez. Szünetekben MEDIAWAVE spotok, összefoglalók, egyéb fesztiválhoz kötődő filmek, például Bilibáncsról, és a filmes tábor filmjei.

Megnyitó: 2007. február 07. (szerda)

19.30 "Kedvenc Mediawave filmjeim" Házigazda: Durst György, a Mediawave Alapítvány kuratóriumának elnöke
Helyszín: Moziterem

20.00 Élő zene (MW Népzenei Műhely zenekara) filmvetítéssel, szünetekben MW spotok, MW produkciók
Helyszín: MW „szentély”

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.