Nyit az Ability Park

Ki lehet próbákni különféle eszközöket, játékokat is, amelyek segítségével lehetőséget a látogatók megismerhetik a siketek, a vakok, a mozgáskorlátozottak és az értelmi fogyatékosok hétköznapjait, élethelyzetükből fakadó nehézségeiket.  Mától ismét látogatható az Ability Park a Millenárison.


A modern európai demokráciákban alapvető érték a tolerancia, és fontos cél a társadalmi integráció lehetőségének biztosítása minden ember számára. A szervezők különösen fontosnak tartják ezt egy állami kulturális intézmény esetében. A Millenáris Park büszke arra, hogy ismét helyszínt biztosíthat a kiállítás számára, s ezáltal lehetőséget teremt arra, hogy a látogatók megismerkedhessenek a fogyatékossággal élő emberek mindennapi élethelyzeteivel. 

Az Ability Park - illeszkedve a Jövő Háza Kiállítás tematikájához - bemutatja a látogatóknak azokat az innovatív eszközöket is, amelyekkel elősegíthető a fogyatékkal élő emberek társadalmi integrációja. Szakképzett munkatársak segítségével ezeket a látogatók szabadon ki is próbálhatják.

Februárban az Ability Park keretében megrendezik az „1% Civil Jövő Fesztivált”. Az egy hónapos rendezvény célja, hogy bemutassa azokat az esélyegyenlőség területén kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezeteket, amelyeket az adózók - adójuk 1%-nak felajánlásával - szabadon támogathatnak - így segítve az e területen dolgozó civil szervezetek munkáját és a civil szféra megerősödését.

Az Ability Park szervezői különleges foglalkoztatási programot indítanak. A kiállításon és a hozzá kapcsolódó programokon keresztül majdnem száz fogyatékkal élő számára biztosítanak folyamatos munkalehetőséget. A Parkban kipróbálható eszközök, játékok lehetőséget nyújtanak abban, hogy a látogatók megismerjék a siketek, a vakok, a mozgáskorlátozottak és az értelmi fogyatékosok hétköznapjait, élethelyzetükből fakadó nehézségeiket. A rendezvény szellemiségéhez hűen a munkatársak, illetve az együttműködő partnerek szintén fogyatékkal élő társaink közül kerülnek ki: a játékokat zömmel ők vezetik. Ez biztosít lehetőséget a közvetlen információszerzésre, a fogyatékkal élők élethelyzeteinek megértetésére, a társadalom tudatosabb odafigyelésére.

Az Ability Park sajátossága, hogy ötvözi az interaktív szakmai bemutatókat, a dramatikus játékokat és a játszóházat. Ennek megfelelően - esetenként ismert, fogyatékkal élő személyek részvételével - a kiállításon kipróbálhatóak különböző fogyatékosságokat bemutató szituációs, logikai és ügyességi játékok, továbbá az életminőséget segítő legújabb technikai eszközök is.


A februári Ability Park - 1% Civil Jövő Fesztivál című programja:

Február 4-ig.: Gyógyászati és életvitelt segítő eszközökkel foglalkozó, illetve a fogyatékosok számára nyújtott szolgáltatásokat képviselő civil szervezetek;

Február 6-11.: Fogyatékosok sportjával foglalkozó, valamint a szabadidős és kulturális tevékenységet folytató civil szervezetek;

Február 13.-18.: Fogyatékos személyeket foglalkoztató  civil szervezetek bemutatkozása

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.