Az EU sürgős környezetvédelmi tárgyalást kezdeményez

Az Európai Unió környezetvédelmi biztosa szerint sürgősen egy újabb nemzetközi klímavédelmi konferenciát kell összehívni. Sztavrosz Dimasz közölte, hogy az ENSZ szakértői által közzétett friss jelentés üzenetének figyelembevételével határozzák meg környezeti politikájukat. A kyotói megállapodás 2012-ig szóló érvényessége utáni időszakról lenne szó.


Az ENSZ Környezetvédelmi Programjánek vezetője szerint az EU vállalását, hogy a globális hőmérsékletemelkedés mértékét, melyet az iparosítás előtti szinthez képest 2 cCelsius fokra igyekeznek korlátozni, már szinte elavultnak lehet tekinteni. A Greenpeace nemzetközi környezetvédelmi szervezet illetékese szerint azonban ez korrekt célkitűzés és most azon kell munkálkodni, hogy teljesüljön. Dimasz közölte, hogy ez a legfelsőbb uniós szinten elhatározott célkitűzés és "intézkedéseink ezen cél felé haladnak".

Mint ismeretes, a közelmúltban az EU bizottsága úgy döntött, hogy az 1990. évi szinthez képest 20 százalékkal kell csökkenteni 2020-ra az EU-ban a szennyezőgáz-kibocsátást. A kyotói megállapodás szerint a régi tagállamoknak (15 országnak) 2012-re 8 százalékos mérséklést kell ezen a téren végrehajtania. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.