Ártatlannak vallotta magát a korábbi Hajdú-Bihar megyei főkapitány

S. Sándor, a korábbi Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány ártatlannak vallotta magát a hivatali visszaélés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt volt rendőri vezetők és társaik ellen indult per második tárgyalási napján Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróság tanácsa előtt.

Az ügy harmadrendű vádlottja, S. Sándor az ügyészség szerint hivatali visszaélést követett el, amikor mellőzte a fegyelmi eljárás indítását a hajdúhadházi rendőrkapitány ellen, aki Debrecen belterületén a megengedett 50 km/h-ás helyett 80 km/h-ás sebességgel hajtott.

A jelenleg nyugdíjas rendőr elmondta, a főkapitányság önálló ellenőrzési osztálya vezetőjének tájékoztatására hagyatkozott, aki jelezte az ügyben elegendő a szóbeli figyelmeztetés és kioktatás, illetve ezek rávezetése az iratokra.

Hozzátette: megállapodtak, hogy az osztályvezető a szükséges adminisztrációt elvégzi és kikéri az ORFK kontrollját is. A korábbi főkapitány tudatatta, a jogszabályok többször is változtak, hasonló esetekben az ügyet megelőzően és jelenleg is elegendő a szóbeli figyelmeztetés, nem szükséges fegyelmi eljárás elindítása.

A volt főkapitány elleni másik vádpontban az ügyészség hűtlen kezeléssel és felbujtóként elkövetett magánokirat hamisítással vádolja S. Sándort azzal kapcsolatban, hogy gyermekének erdélyi osztálykirándulásához rendőrségi buszt vettek igénybe, s ennek elszámolása szabálytalan volt.

S. Sándor hangsúlyozta, semmilyen törvénytelen kedvezményre vonatkozó kérést, utasítást nem fogalmazott meg beosztottainak, s nem tudott arról, hogy az elszámolás szabálytalan volt. Az úton segítőként részt vettek feleségével, - mivel fokozott felügyeletet igénylő fogyatékos gyerekek is utaztak velük - az összes ezzel kapcsolatos költséget kifizették.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.