Tűz volt a hejőbábai pszichiátrián, Csornán, Gyönkön

Tűz ütött ki szerda kora hajnalban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőbába pszichiátriai intézetében; többen megsérültek - közölte a katasztrófavédelem szóvivője. Egy ember súlyosan, három könnyebben sérült meg a tűzben, amelyet vélhetően az okozott, hogy valaki ágyban dohányzott - mondta el Rétközi Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője a távirati irodának. Dobson Tibor, az országos katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az egyik szobában kaptak lángra a berendezések, ágyak és lepedők. A szoba négy lakója nem életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A tűz hírére az ápolók mindenkit felébresztettek; a szobákból kimenekítették az összes beteget. Az ötven személyt az intézmény más helyiségeiben helyezték el. A tűzoltók hajnali negyed háromkor kaptak riasztást. Három gépkocsival tizenöt tűzoltó érkezett a helyszínre, s gyorsan eloltották a tüzet.

Meghalt egy idős asszony lakástűzben Csornán

Egy egyedül élő 97 éves asszony meghalt szerda hajnalban Csornán, amikor otthonának egyik szobájában eddig ismeretlen okból tűz keletkezett - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete az MTI-vel. Ferenczy András elmondta: a régi építésű ház egyik szobájában a bútorzat és a ruhanemű égett. Az ott-tartózkodó idős asszony a mentőorvos megítélése szerint füstmérgezésben halt meg. A rendőrség idegenkezűséget nem állapított meg. A tüzet eloltották, a kár 500 ezer forint - mondta az ügyeletes.

Tűz volt egy lakóházban Gyönkön

Tűz volt egy lakóházban szerdán reggel a Tolna megyei Gyönkön, személyi sérülés nem történt - közölte a megyei katasztrófavédelem. Reggel nyolc óra előtt jelezték, hogy Gyönkön egy lakóépület tetőzete ég, Szekszárdról, Paksról vonultak, valamint a gyönki önkéntes tűzoltók vesznek részt az oltásban - közölte az ügyeletes. Hozzátette: a ház két helyisége kiégett, a padláson lévő szalmát oltják a tűzoltók. Tájékoztatása szerint az okot még vizsgálják, a tüzet sikerült körülhatárolni, továbbterjedése nem veszélyeztet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.