Befejezték az éhségsztrájkot a Lengyel Gyula tanárai

Befejezte a 150 órája tartó éhségsztrájkot Pécsi Ágnes, a Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola tanára és a hozzá csatlakozó kollégái, szimpatizánsai hétfőn Budapesten.


Pécsi Ágnes elmondta, hogy a január 22-én kezdődött éhségsztrájk végére meghívták a fővárosi önkormányzat oktatási bizottságának tagjait, akik végigjárták az iskolát, majd egy rövid megbeszélést tartottak a tanárokkal.

"Eddig nem mérték fel az iskolát, még azt sem tudták, hogy van-e itt tornaterem, vagy nincs (...) kártérítést fogunk kérni, mert rengeteg diáktól elestünk, amiatt, hogy a felvételi időszak előtt jelentették be az iskola bezárását" - mondta Pécsi Ágnes.

John Emese, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási Bizottságának alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy miután meglátogatták az összes bezárásra ítélt iskolát, újra visszatérnek a szakközépiskolába egy megbeszélésre.

A kereskedelmi szakközépiskolában, amely éppen idén 150 éves, mintegy 150 tanár és szimpatizánsaik, 150 óráig éhségsztrájkoltak az iskola tervezett bezárása miatt.

(MTI)

Pécsi Ágnes újra a tanteremben, mellette Pál Tibor országgyûlési képviselõ és John Emese, január 29-én
Pécsi Ágnes újra a tanteremben, mellette Pál Tibor országgyûlési képviselõ és John Emese, január 29-én
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.