Csak az ingatlanadó jön?

A 2008-as esztendőben már nincs szükség korrekciókra, hiszen az idei esztendőben az lezajlik - erről Veres János pénzügyminiszter beszélt az MTI érdeklődésére szombaton, Gyulán. "Az idei esztendőben, a már bejelentett intézkedéséken túl továbbiakra nincs szükség, nem is látom indokoltságát, és nem is tervezünk mást" - mondta egy, a konvergenciaprogramról szóló, a Táncsics és a Friedrich Ebert Alapítvány által szervezett konferencia előtt.

A miniszter kiemelte, hogy az adó- és járulékrendszert érintő intézkedések minden döntését már meghozták, és azok már be is épültek a szabályozása. "Egyetlen olyan adó van még, amelynek az előkészítésén dolgozunk, ez az ingatlanadó amely, ahogyan jeleztük, 2008-ban hatályba fog lépni" - jelentette ki.

Veres János azonban felhívta figyelmet arra, hogy a korrekció mértékéről "nem kell eltúlzó mértékben gondolkodni senkinek sem". "Az életszínvonal (...) lényegében a 2007-es év végére a 2006 év eleji, 2005 év végi szintet éri el" - szögezte le. Szerinte nagyjából annyival csökken a reáljövedelem 2007-ben, mint amennyivel 2006-ban növekedett: 3,8 százalékkal.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.