Ha megkapjuk, akár 24 csapatot is fogadhatunk a 2012-es Eb-n

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) düsseldorfi kongresszusán napirendre került a skótok javaslata, nevezetesen, hogy a 2012-es kontinensviadalon az eddigi 16-ról 24-re emeljék fel a résztvevő csapatok számát.

A tagországok egyelőre csak arról szavaztak, hogy a szervezet készítsen-e a felvetéssel kapcsolatban egy megvalósíthatósági tanulmányt, de a voksolás egyértelműen az ötlet pozitív fogadtatását mutatta: az 52 lehetséges szavazatból 44-et kapott.

Franz Beckenbauer, a tavalyi, németországi világbajnokság szervezőbizottságának elnöke ugyanakkor nyíltan ellenzi a bővítést. "Még az lesz a vége, hogy egyszer csak mind az 52 válogatott ott lehet a döntőben" - mondta kissé ironikusan.

A jelenlegi, 16 csapatos mezőnyt először az 1996-os, angliai Eb-n alkalmazták, korábban sokáig nyolc gárda szerepelhetett a tornán. A 2012-es kontinensviadalt a horvátokkal közösen Magyarország is szeretné megrendezni, ezen kívül Olaszország, valamint Lengyelország Ukrajnával közösen kandidál. A döntést április 17-18-án hozza meg az UEFA végrehajtó bizottsága.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.