Egy perc, és összeomlott egy kétgyermekes család élete

Tragikus következményekkel járt egy magyar kamionsofőr tavaly novemberi balesete. A Münchenből Nürnbergbe tartó kamion a német autópályán defektet kapott, és amikor a sofőr kiszállt, hogy megnézze, mi a probléma, egy ott elszáguldó másik kamion halálra gázolta. Varga Tamás fiatal feleséget és két kisgyermeket hagyott hátra.

Az asszony a Győr-Moson-Sopron megyei Bőny községben egy nagy családi házban maradt egyedül a két kicsivel és a hirtelen rászakadt gyásszal és szegénységgel. Varga Tamásné az MTV Provokátor magazinjában január 22-én, hétfőn sugárzott ripotban csak a csőstül jött bajokat tudta sorolni. 

A kis család mindent az apuka magas jövedelmére alapozott, így most egyszerre kicsúszott a talaj a lábuk alól. A még mindig félkész - szigetelésre, külső és belső munkálatokra szoruló - családi házat egy három évvel ezelőtt felvett 7 millió forintos kölcsönből építették. A kölcsönt 30 év alatt kell visszafizetni, ami jelenleg is minden hónapban 33400 forintos törlesztőrészletet jelent. 

A család személyautóját, amelyet lízingeltek, a baleset óta már visszaadták a cégnek.

Az asszony jövedelme a család fenntartására, a törlesztésekre és az építkezés befejezésére aligha lesz elegendő.

Varga Tamásnét nyomasztja kisebbik gyermekük, a három és fél éves Bianka betegsége is, a kislány lábai gyengék, izomgyengeségben szenved. "Eddig mindent együtt odottunk meg, most ez is rám marad. Kilátástalannak érzem a helyzetemet" - panaszolta a fiatalasszony. - " Nagyon hiányzik a férjem. A karácsony borzalmas volt. A temetőben neki is állítottam karácsonyfát, minden nap kimegyek a sírhoz. A mai napig hazavárjuk."

Az elhunyt férj testvérének családja odafigyel rájuk, de a fiatal anya nem népes családból származik: szülei halála után nagyszülei nevelték, testvére nincs. 

Összefogott a falu népe, gyűjtés indult

Bőny polgármestere, dr. Muraközi László a Provokátornak elmondta: a halálos baleset hírére azonnal felvette a kapcsolatot a gyászoló családdal, és az önkormányzat nevében átadta azt az első, 70 ezer forintos segélyt, amely a legszükségesebb kiadásokat fedezte. A polgármester többször is megismételte: a fiatalasszonynak további segítséghet is ajánlanak, kérték és kérik Vargáékat, hogy ha segítségre szorulnak, Vargáné vagy sógora keresse meg őt. A tragédia híre megrázta a falu népét is: a falubeliek önkéntes munkában építették meg az árván maradt család háza köré a kerítést.

A polgármester számlát nyitott a család javára a Nyul és Vidéke Takarékszövetkezetnél. A számlán eddig körülbelül százezer forint gyűlt össze. A Provokátor magazin is további segítséget kért a család számára. Anyagi hozzájárulást a következő számlaszámra várnak:

59200082-15070449
Varga Tamásné részére
(Nyul és Vidéke Takarékszövetkezet)


További információt az MTV Provokátor szerkesztősége ad a családról a 216-3907, vagy a 06-30-683-1970-es telefonon. Email-cím: mtv@provokator.hu

(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.