Irakból Amerikába szállították a magyar testőr holttestét

Halottkémi vizsgálat céljából az Egyesült Államokba érkeztek az Irakban elhunyt magyar állampolgár földi maradványai. A Delaware állambeli Dover légitámaszponton katonai tiszteletadással fogadták a múlt héten elhunyt magyar biztonsági őr földi maradványait.

Az USA-ba érkeztek az Irakban elhunyt magyar állampolgár földi maradványai A katonai tiszteletadáson a washingtoni magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője vett részt, jelen volt a Pentagon és az amerikai külügyminisztérium képviselője. A magyar biztonsági őr - aki az amerikai kongresszus által finanszírozott National Democratic Institute for International Affairs (NDI) nevű civil szervezet védelmét ellátó cég alkalmazásában állt - Bagdad nyugati részén egy gépjárműoszlop elleni támadásban vesztette életét szerdán.

A fegyveres rajtaütésben az NDI egy amerikai munkatársa, továbbá egy horvát és egy iraki biztonsági őr is életét vesztette. Egy iszlám honlapon másnap megjelent közlemény szerint - amelynek hitelességét nem lehetett független forrásból ellenőrizni - a támadást az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő szunnita csoport vállalta. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.