Hanyas vagy?

Hleb labdarúgó nem játszott jól a Manchester United elleni rangadón, igazából észre sem lehetett venni a vadonatúj Arsenal-stadion gyepén a jó kis fehérorosz középpályást, játékából hiányoztak azok a bizonyos, rá jellemzően improvizatív elemek, hasonlók, ellenben arra nem lehetett nem felfigyelni, hogy lecserélésekor - 67. perc - kétségkívül a lábán futott az oldalvonalhoz, ám olyan benyomást keltett, mintha speciel a térdén járna; meggyőződésem szerint az öltözőben egyenesen oxigénmaszkot erősítettek az arcára, s miközben erőtlenül pihegett, az orvosi stáb tagjai (nem lehettek többen hét-nyolc főnél) azt mondták neki, maradj néhány percet így, és hazafelé ne üljél bele az autódba, szólunk a sofőrnek.

De ha ez nem így volt, akkor is valahogyan mégis hasonlóképpen; a végkimerülést tekintve mindenképpen.

Egyebekben Hleb közvetlen kollégái közül Flamini vagy Rosicky sem játszott valami jól, miként Fabregasról sem jelenthetjük ki, hogy aki vasárnap délután először látott mérkőzést, az miatta szeretett bele a sportágba, de - lásd: a fehérorosz esetét - a The Independent mégis kihozta valamiért a találkozó emberének. És akkor vehetnénk még sorra a fiúkat innen is, onnan is, leglényegileg azt megállapítva, hogy, persze, e késő délutánon is akadt néhány kevéssé virtuóz ember a pályán, viszont láttunk három fenséges gólt, mérnöki asztalon tervezett akciót, csettintést érdemlő labdakihozatalt, "kicsiben játékot", továbbá - mint alapjáraton rendesen - szüntelen figyelmet maga után vonó tempót, nem utolsósorban küzdelmet, küzdelmet és küzdelmet.

Jóleső érzéssel álltam fel a fotelból; ez jó volt! - rikkantottam. Másnap pedig megnéztem a lapokat.

Az eufóriát általában euforikus események alkalmával megjelenítő angliai - brit - újságok többsége elégedettnek tetszett a "fordulatokban bővelkedő" mérkőzést illetően, és korrekt osztályzatokat adott a fellépőknek. Itt van mindjárt a The Guardian, amely - 0-tól 10-ig terjedő skálán - egyaránt 6-os átlagra hozta ki a két együttes tagjainak teljesítményét, a következő bontásban: Arsenal: Lehmann 7 - Eboué 6, Touré 6, Senderos 6, Clichy 7 - Hleb 5, Fabregas 6, Flamini 5, Rosicky 6 - Adebayor 6, Henry 6; MU: Van der Sar 6 - Neville 6, Ferdinand 6, Vidics 7, Evra 6 - Carrick 7, Scholes 6, C. Ronaldo 5 - Rooney 6, Larsson 5, Giggs 6. A The Times is azonos módon látta a kilencvenvalahány percet, eltérést legföljebb annyiban konstatálhattunk, hogy amíg a házigazdák összességében ugyancsak 6-osra "jöttek ki", addig az utolsó tíz percre kissé bezuhanó Manchester labdarúgói 6,45-ös átlagot kaptak.

Rendben is van ez így: nem volt az évszázad meccse, legföljebb magasan az átlag feletti. Mindazonáltal mi, magyarok nyilván jobbhoz szoktunk.

Legalábbis ez tetszett ki abból a kétoldalas összeállításból, amelyet a sportnapilap készített a londoni derbiről. Az érdemjegyek: Lehmann 6, Eboué 6, Touré 5, Senderos 5, Clichy 5, Hleb 5, Fabregas 5, Flamini 5, Rosicky 6, Adebayor 5, Henry 7; Van der Sar 5, Neville 5, Ferdinand 5, Vidics 5, Evra 6, Carrick 5, Scholes 6, C. Ronaldo 5, Rooney 6, Larsson 5, Giggs 5.

Az Arsenal átlaga: 5,45, az MU-é: 5,27.

Az NB I december 8-i, őszi rangadóján a 2-0-ra győztes MTK (első helyezett) 5,81-re, a rivális ZTE (harmadik) 4,90-re teljesített.

Úgy néz ki, papíron már felzárkóztunk.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.