Kitüntetések a magyar kultúra napján

Hiller István oktatási és kulturális miniszter a magyar kultúra napja alkalmából tegnap délután az Iparművészeti Múzeumban kitüntetéseket adott át.

Csokonai Vitéz Mihály Alkotói-díjat adományozott Báron László bábművésznek, a kecskeméti Ciróka Bábcsoport művészeti vezetőjének, Borsos István képző- és iparművésznek, a püspökladányi gimnázium nyugalmazott igazgatójának, Durányik László karnagynak, a kecskeméti Kodály iskola karnagy-tanárának, Keserű Imre diákszínjátszás tagozatvezetőnek, a budapesti Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Művészeti Szakközépiskola és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanárának, Novák Zsuzsanna koreográfusnak, a budapesti Supernova Táncegyüttes, Promontor Táncsportklub művészeti vezetőjének, Szabadi Mihály koreográfus táncgyűjtőnek, a sióagárdi együttes vezető koreográfusának és Szathmáry-Király Ádám fotóművésznek, a kazincbarcikai polgármesteri hivatal vezető főtanácsosának.

Csokonai Vitéz Mihály Közösségi-díjat kapott a pécsi Bartók Béla Férfikar, a szanyi nagyközség Bokréta Néptáncegyüttes, a soproni Fotóklub Egyesület, a mezőtúri Szivárvány Citerazenekar, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület.

Bibliotéka Emlékérem-díjban részesült Bánfalvi Lászlóné, az ózdi Városi Könyvtár igazgatója, dr. Beck Ivánné, az Országos Széchényi Könyvtár nyugalmazott könyvtárosa, Biczák Péter, a szentendrei Pest Megyei Könyvtár igazgatója, Dán Krisztina, a Fővárosi Pedagógiai Intézet nyugalmazott könyvtárosa, Győrfi Csabáné, a Pécsi Városi Könyvtár igazgatóhelyettese, dr. Keveházi Katalin, a Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtára osztályvezetője, dr. Koltay Klára, a Debreceni Egyetem Nemzeti Könyvtárának főigazgató-helyettese, Lukács Zsuzsanna, az Országos Idegennyelvű Könyvtár osztályvezetője, Poós Lászlóné Schmidt Veronika, a Budapesti Gazdasági Főiskola Vendéglátó-ipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar Elektronikus Könyvtár vezetője, Szilágyi Sándorné Zsigó Judit, a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese.

Márai Sándor-díjat vehetett át Grendel Lajos Kossuth-díjas író, Tóth Krisztina József Attila-díjas költő-műfordító, Márton László József Attila-díjas író, drámaíró, műfordító.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a magyar felsőoktatás és közoktatás területén dolgozóknak Szent-Györgyi Albert-, Apáczai Csere János-, Kiss Árpád-, Brunszvik Teréz-, Németh László-, Karácsony Sándor- és Éltes Mátyás-díjakat adományozott. A kitüntetettek listája a Népszabadság internetes honlapján olvasható (www.nol.hu).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.