A Gazprommal közös ingatlanüzletbe fog a TriGránit

Közép-Európa után Oroszországban is nagyszabású építési befektetésekbe kezd a TriGránit a Gazprombank ingatlanfejlesztési leányvállalatával társulva. A Demján Sándor és Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó cég egész városközpontok kialakítására törekedne Oroszországban.

A TriGránit elnöke, Demján Sándor és a Gazprombank-Invest vezérigazgatója, Vlagyimir Kszendzovszkij  olyan  közös vállalat létrehozásáról írt alá megállapodást hétfőn  Moszkvában, amelynek alaptőkéjébe a két fél egy-egy milliárd dollárral száll be, és amely további hétmilliárd dollárnyi hitelt  vonz a nemzetközi pénzpiacról.

"A Magyarországon meglévő prototípusokat fogjuk szaporítani,  kulturális létesítményeket, üzletközpontokat, irodaházakat, szállodákat építünk, s befektetünk a logisztikai fejlesztésbe, amiben Oroszország elmaradott. A rendszer az  összes oroszországi  nagyvárosra kiterjed majd. Krasznodar, Moszkva, Szentpétervár  mellett sok más városban vannak előkészületben beruházások. A cél  hatalmas városközpontok fejlesztése - mondta Demján az aláírás alkalmával, aki a  bizalom jeleként értékelte, hogy "egy ilyen óriási szervezet, mint a Gazprom" az ő cégét választotta partnerül. "A szakmai munkásságunk  mellett ebben az is benne van, hogy Magyarország és Oroszország  kapcsolatai rendezettek és jók" - vélte Demján.
(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.