Halott a fülöp-szigeteki Abu Sayyaf szervezet vezére

Halott Khaddafy Janjalani, a fülöp-szigeteki Abu Sayyaf terrorszervezet vezére - jelentette be szombaton Manilában az ázsiai szigetország hadseregének vezérkari főnöke igazságügyi orvos szakértői vizsgálatok eredményére hivatkozva.


Hermogenes Esperon tábornok elmondta, a körözött terrorista halálát az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) laboratóriumában elvégzett DNS-vizsgálatok igazolták. Janjalani holttestét decemberben találták meg a Fülöp-szigetek egyik déli szigetén, Jolón, amely az Abu Sayyaf fellegvára. A terroristavezér, akinek fejére Washington ötmillió dolláros vérdíjat tűzött ki, szeptember 4-én vesztette életét a fülöp-szigeteki hadsereg által egy hónappal korábban a fővárostól, Manilától csaknem ezer kilométerre délre fekvő szigeten indított offenzívában.

A vizsgálathoz börtönben ülő fivérétől, Hectortól vettek mintát. Janjalani 1998-ban vette át az Abu Sayyaf csoport irányítását bátyjától, Abdurajak Abubakartól, aki szintén erőszakos halált halt. Szerte a Fülöp-szigeteken elkövetett számtalan robbantásos merényletet, gyilkosságokat és emberrablások sorát írják az Abu Sayyaf számlájára. Ez a csoport vállalta a szigetország történetének legsúlyosabb terrortámadását, amelyet egy komp ellen követtek el 2004 februárjában, 116 ember halálát okozva. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.