Bevegyem?

Baromira fáj a fejem. Biztos ez az időjárás. Be kéne vennem egy Algopyrint. Csak nem tudom eldönteni, hogy bevegyem, vagy ne vegyem? Nehéz ügy. Az Algopyrin hatóanyaga állítólag rombolja az immunrendszert, és vesekárosodást is okoz. Az amerikaiak, a franciák és a svédek már be is tiltották. Ezek nem hülyék ottan, kérem szépen!

Akkor most ne vegyem be?

Olvasom viszont, nálunk még sose fordult elő, hogy bárkinek bármi baja lett volna az Algopyrintől. Csak azért teszik most receptkötelessé, mert állítólag létezik egy titkos paktum az orvosok és a kormány között. A népgyógyszernek számító Algopyrin felírásakor is be kell szedni ugyanis a 300 forintos vizitdíjat. Így kompenzálja az orvosokat a kormány az egyéb kellemetlenségekért.

Bevegyem?

Csak lassan a testtel! Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél! Azt írja az újság, hogy a gyógyszert évekkel ezelőtt már maga a gyártó is ki akarta vonni a forgalomból. Úgy kellett neki könyörögni, hadd szedjük még egy kicsit! Hát, ha valaki tudja egyáltalán, hogy mi a balhé az Algopyrinnel, akkor az biztosan a gyártó. És ezek szerint ő tudhat valamit!

Ne vegyem be?

Nem volna jó elhamarkodottan dönteni! Azt mondják ugyanis egyesek, a gyártó azért akar megszabadulni az Algopyrintől, hogy egy jóval drágább termékével helyettesítse. Suttogják, hogy az egész gyógyszerbalhé mögött színtiszta profitérdekek állnak. A mellékhatás, amire hivatkoznak, csak duma, nagy smafu.

Bevegyem?

Egyáltalán, miért kéne ragaszkodni az Algopyrinhez? Van egy csomó nem szteroidalapú gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító. Például az aszpirin. Aztán léteznek a mostanában nagyon divatos paracetamolalapú szerek. A legújabbak a nimesulid hatóanyagú orvosságok, ezeknek aztán semmiféle mellékhatásuk nincs.

Ne vegyem be?

Csak legyünk nagyon óvatosak! Azt is olvasom ugyanis, hogy az aszpirin gyomorvérzést okozhat, a paracetamoloknak is vannak mellékhatásai: hányinger, hányás, halál. Ha többet veszel be a kelleténél, feldobhatod a talpad, kérlek szépen. A nimesulidoknál ilyen problémák nincsenek, viszont eddig még nem sikerült bizonyítani, hogy csillapítja a fejfájást.

Bevegyem?

Hajaj! Igazából nem kéne marokszám kapkodni a gyógyszereket, hanem meg kéne előzni a bajt! Itt van például ez a globális felmelegedés. Tessék kinézni az ablakon, január közepén dühöng a tavasz! Hát csoda, hogy fáj az ember feje? Erre a problémára túlságosan gyenge gyógyszer az Algopyrin.

Ne vegyem be?

Nincs is globális felmelegedés, írja két tekintélyes amerikai tudós most megjelent könyvében. A felmelegedési és lehűlési időszakok nagyjából 1500 évenként váltják egymást a Föld történetében a Nap sugárzásának változása miatt. Nem kell törődni az egésszel!

Bevegyem?

- Ez a nézet azon lobbicsoportok véleményét képviseli, amelyeknek az az érdekük, hogy semmi se változzon a fogyasztásban és a termelésben - kommentálja a fentieket a legismertebb magyar klímakutató. - Igenis, a felmelegedés oka az üvegházhatás, a szén-dioxid gyarapodása - mondja. - A több szén-dioxid a levegőben direkt jót tesz, mert gyorsítja a növények fejlődését - állítják vele ellentétben neves növénytermesztési szakemberek. - Elolvad a jég a sarkokon, a tengerek elborítják a szárazföldeket, és megfulladunk mindannyian - figyelmeztetnek időjárás-kutatók. - Milyen jó lesz, ha banánt, narancsot, gyapotot lehet majd nálunk termeszteni, és messzire viszi majd a szél az alföldi gyapotszedők monoton énekét - lelkendeznek jövőkutatók...

- Egy frászt lesz itt hőguta! Fagyhalál lesz!

- Mediterrán paradicsommá válik Magyarország!

- Kiszárad a Balaton meg a Duna, szomjan döglünk mindannyian...

Na, most bevegyem? Ne vegyem?

Hát csoda, ha megfájdul az ember feje?!

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.