Jászladány: mezítláb a községházára

Csendes demonstrációt tartott tegnap délelőtt a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet a jászladányi iskola és a helyi polgármesteri hivatal előtt. A tiltakozók szerint a szegregáció, a roma gyerekek elkülönítésének szándéka egyre erősebb a településen.

Néhány hete a helyi alapítványi iskola vezetője lezárta azt a folyosószakaszt, amelyen keresztül korábban az alapítványi és az önkormányzati iskola tanulói az ebédlőbe jártak. Így utóbbiak - zömmel roma diákok - kénytelenek az utcán keresztül megközelíteni a helyiséget. A tiltakozó aláírásokat tartalmazó petícióval Kállai László indiai ruhát öltve, mezítláb vonult be a községházára, jelezve, hogy szerinte a jászladányiak a cigányokat idegen nép gyermekeinek tartják.

Dankó István polgármester az általa korábban megadott időpontban nem vette át a petíciót, ehelyett arra kérte a romák küldöttségét, várják végig a képviselőtestületi ülés egyik beszámolóját. A demonstrálók erre nem voltak hajlandók, mondván: nem ülésezni jöttek, így végül az átadás elmaradt.

 Szolnok

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.