Al-Kaidához kötődő csoport vállalta a magyar áldozatot is követelő

Az Iraki Iszlám Állam nevű, az al-Kaida terrorszervezethez kötődő szunnita csoport vállalta csütörtökön a Bagdad nyugati, szunnita részén az előző nap végrehajtott terrortámadást, amelyben egy magyar biztonsági őr is életét vesztette.

"Isten dicséretére, könnyű és félnehéz fegyverekkel és RPG-gránátvetőkkel a bagdadi Jarmuk negyedben végrehajtott támadásban megsemmisítettük a cionista Moszad (izraeli titkosszolgálat) két terepjáróját, egy harmadikat pedig súlyosan megrongáltuk" - áll a csütörtökön egy iszlám honlapon megjelent közleményben, amelynek hitelességét nem lehetett független forrásból lehet ellenőrizni.

Az Iraki Iszlám Állam szóvivője által aláírt közlemény semmit sem szól arról, hány ember vesztette életét. Az al-Kaida általában az izraeli titkosszolgálat, a Moszad tagjainak titulálja azokat a külföldieket, akiknek nem ismeri az állampolgárságát. Az Iraki Iszlám Állam egy önjelölt "kormány", amelyet az al-Kaida iraki szervezete és több más iraki arab szunnita felkelőcsoport "alakított" tavaly.

 A három gépjármű elleni fegyveres rajtaütésben négy személy, köztük egy magyar, egy horvát és egy iraki állampolgárságú biztonsági őr vesztette életét. Az őrök az URG (Unity Resources Group) nevű, nemzetközi biztonsági magáncég alkalmazásában álltak, mely az amerikai kongresszus alapítványa által finanszírozott Nemzeti Demokratikus Intézet (NDI) védelmét látja el. A negyedik áldozat az NDI egyik amerikai női alkalmazottja volt.

(MTI/AP)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.