Schmidt-ügy: a valódi szerző személyesen érintett

A Magyar Nemzet a Hír TV megkeresésére elismerte, hogy a Schmidt Máriát jobboldali pártszervezéssel hírbe hozó cikk szerzője álnéven publikált. Az ok: személyesen és közvetlenül érintett az ügyben.

Az új fordulatot Schmidt Mária közleménye jelenti az ügyben, melyet az MTI kérésének megfelelően szó szerint adunk közre:

"2007. január 17-én, szerdán kelt közleményemre, miszerint nyilvános vitára várom Horváth Zsoltot a Hír Televízió kamerái elé, élő adásban válaszolok a szerzőnek a Magyar Nemzet 2006. január 15-i számában Schmidt Mária ante portas címmel közölt publicisztikájában személyemet érintő állításaira, a médium vezérigazgató-helyettese a következő válaszlevelet jutatta el hozzám:

Terror Háza Múzeum Schmidt Mária Főigazgató asszony részére

Tisztelt Főigazgató Asszony!
Az ön televíziós vitakezdeményezése tárgyában megkerestem a Magyar Nemzetet, ahol a következő felvilágosítást kaptam: Mivel az említett publicisztika szerzője az ügyben személyesen és közvetlenül is érintett, ezért, a helyzet elmérgesedését megelőzendő, jelenleg az írói álneve mögötti valós kilétét nem kívánja felfedni, s nem óhajt részt venni a nyilvános tévévitán. Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét! Tisztelettel: Gajdics Ottó Vezérigazgató-helyettes Hír Televízió Zrt."


(OTS)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.