Zavargások: már tizenöt rendőr gyanúsított

Újabb két rendőrt gyanúsított meg az ügyészség a szeptemberi és októberi budapesti zavargásokkal összefüggésben - tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Így tizenötre emelkedett a meggyanúsított rendőrök száma.


Morvai Attila hozzátette: a csütörtökön gyanúsítottként kihallgatott rendőrök nem tettek vallomást, és a gyanúsítás ellen ellenvetéssel éltek. A Fővárosi Főügyészséghez 171 rendőr ellen tett feljelentés érkezett a szeptemberi és októberi zavargások miatt. Az októberi eseményekkel összefüggésben 133, a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés miatt indult nyomozás.

A feljelentők elsősorban hivatalos eljárásban történt bántalmazás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez. Az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is eljárás indult. Morvai Attila azt mondta, hogy ebben az ügyben még tart a nyomozás, gyanúsítottja még nincs az ügynek. A feljelentések kapcsán eddig 15 rendőrt gyanúsítottak meg, valamennyiüket hivatali eljárásban történt bántalmazás miatt, ám néhányukat könnyű, illetve súlyos testi sértéssel is meggyanúsították.

Pénteken tovább nőhet a meggyanúsított rendőrök száma. A Budapesti Nyomozó Ügyészség mellett a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat az október 23-i eseményekkel összefüggésben Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő feljelentése alapján. Az ellenzéki politikus ügyvédje, Futó Barnabás, november 2-án közölte, hogy Révész Máriusz benyújtotta feljelentését az október 23-án vele szemben foganatosított erőszakos rendőri fellépés miatt. Az ügyészség hivatalos eljárásban történt bántalmazás miatt elrendelte a nyomozást. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.