Új kézben a PET-CT-k üzemeltetése

A Mediso Kft. szakmai befektetőként megvásárolta a Debreceni Egyetemen és az Országos Idegsebészeti Intézetben PET-CT központokat üzemeltető cégek többségi részesedését az NV Vagyonkezelő Kft.-től, illetve érdekeltségeitől.

Ezzel a befektetéssel a Mediso Kft. ez év januárjától már nem csak a gyártói, hanem a szolgáltatói oldalon is belépett az egészségügybe. A magyar magánszemélyek tulajdonában lévő Mediso 66 országban – Japántól az Egyesült Államokig – több mint 500 hazai fejlesztésű és gyártású berendezést adott már el. A Mediso Kft. egyéb fejlesztései mellett saját, a jelenleg piacon lévő termékeknél korszerűbb PET-CT berendezés fejlesztésén dolgozik az NKTH Jedlik Ányos programjának állami támogatásával.

A PET-CT vizsgálati módszer a jelenleg ismert leghatékonyabb diagnosztikai eljárás a legtöbb onkológiai valamint számos neurológiai és kardiológiai megbetegedés esetén. Kormányhatározat alapján Magyarországon 7 éves program szabályozza a PET-CT diagnosztikai vizsgálatok számát. A Mediso a közeljövőben további PET-CT berendezés telepítését tervezi a nagy betegforgalmú ellátó centrumokban.

A Mediso Kft. 1990. januárjában alakult, jelenleg 80 fős szakember gárdával dolgozó, budapesti székhelyű cég, amely orvosi berendezések, ezen belül a nukleáris orvostechnikában használatos képalkotó diagnosztikai rendszerek fejlesztésével, gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.