Tekintélyes névsor

Negyvenkét szervezet, illetve magánember összesen tizenöt hajdani klasszist jelölt a Puskás Ferenc halála nyomán megüresedett

A nemzet sportolója címre az ajánlás kedden lejárt határidejéig - tájékoztatta lapunkat Elbert Gábor. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportszakállamtitkára ugyanakkor elmondta: a lista még nem végleges, tekintve, hogy további hét-nyolc napot várnak a január 16-ig postára adott, ám egyelőre úton lévő levelekre. Hozzátette: örömtelinek tartja, hogy a jelenleg a címet viselő tizenegy sportember közül tíz élt jelölési jogával.

Ami a további procedúrát illeti: az államtitkárságnak harminc napja van az egyeztetésre a köztestületek, valamint a Sportegyesületek Országos Szövetségének és a Magyar Sportújságírók Szövetségének képviselőivel. Ennek nyomán feltehetően két-három névre szűkül a "kínálat", melyet véleményeznek a már kitüntetett tizenegyek, s Lamperth Mónika miniszter február közepén várhatóan egyetlen jelölt nevét terjeszti a kormány elé.

Elbert Gábor arra a kérdésre még nem tudott válaszolni, hogy az egyeztetéseket megelőzően nyilvánosságra hozzák-e az aspiránsok listáját.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.