Orbán, az európai

„Orbán Viktor a jelképe annak, hogy nem ellentétes egymással a nemzeti és az európai értékek képviselete” – az idézet Hans-Gert Pötteringtől, az Európai Parlament új elnökétől származik, aki három éve személyesen tüntette ki a Fidesz elnökét. Szintén ő volt az, aki a Népszabadságnak tavaly adott interjújában osztotta Orbán értékelését, miszerint a „polgári oldal” azért veszítette el a választásokat, mert az MDF nem sorolt be a Fidesz mögé.

Mindez csak azért érdekes most, mert Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációvezetője kedden a következőt nyilatkozta a Népszabadságnak: „a magyar sajtóban gyakran összekeverik HansGert Pötteringet Wilfried Martensszel, az Európai Néppárt elnökével. Őt a magyar szocialista képviselők soha nem szavazták volna meg az Európai Parlament elnökének, Pöttering viszont magyar ügyekben általában visszafogott volt”.

Visszafogott? Megítélés kérdése. Talán inkább arról lett volna érdemes beszélni, hogy a néppártiaknak sem esett le az ujjukról a karikagyűrű, amikor két és fél éve a szocialista Josep Borrellre szavaztak – a kölcsön kenyér pedig visszajár. Sejtelmünk sincs különben, hogy mely sajtóorgánum keverheti össze Pötteringet Martensszel. Mindenütt van viszont archívum.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.